A Visegrádi Alap támogatja a Magyar Williams Szindróma Társaság nemzetközi családi fejlesztő táborát Balatonfüreden, 2016. július 3 és 10 között.

A Visegrádi Alap támogatja a Magyar Williams Szindróma Társaság nemzetközi családi fejlesztő táborát Balatonfüreden, 2016. július 3 és 10 között.

A Magyar Williams Szindróma Társaság a Visegrádi Alap támogatásával családi fejlesztő tábort szervez, melynek keretein belül az érintett fiatal felnőttek önálló életre felkészítő Fészekhagyó programját folytatja. 

A programjuk célja, hogy hosszútávon megoldás szülessen arra, hogy e ritka betegségben szenvedő és értelmileg akadályozott fiatalok a jövőben lehetőségeikhez mérten önálló életvitelt folytathassanak, elősegítve ezzel a társadalmi integrációt. A tábori programok között szerepel vízi és zenés szárazföldi torna, úszás, önvédelmi oktatás, zenés fejlesztés, illetve nagy hangsúlyt kapnak az önállóságot, önkiszolgálást fejlesztő tevékenységek. Lehetőség nyílik a közös szórakozásra is, mert a fiatalok Nyitott Gyerekprogramot, illetve közös esti teázást szerveznek a kisebbeknek, maguknak és szüleiknek.

A rendkívül komplex, programokban gazdag fejlesztő tábort tovább színesíti a nemzetközi, cseh, lengyel, szlovák érintettek és kísérőik részvétele. A társaság fontosnak tartja, hogy megismerjék egymás kulturális szokásait, jó gyakorlatait, hogy ezáltal erősebb együttműködés alakulhasson ki e ritka betegséggel élők egyesületei között európai szinten. A szervezők több mint 100 főt várnak az eseményre, mellyel európai, sőt világ szinten is az egyik legnagyobb, Williams szindrómásoknak szervezett tábort valósítják meg.

 

Együttműködő partnerek: Cseh. Lengyel, és Szlovák WS Egyesület, Vass Miklós Egyesület

Támogatóink: Nemzetközi Visegrádi Alap, ÉTA-EMMI, NEA, Mikrohungária Sport Kft.

 http://v4fcamp.williams.org.hu/home

  • Facebook: Magyar Williams Szindróma Társaság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük