2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyarország első bárányfesztiválja

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79417"><img class="image image-_original" src="/files/images/husvet%20(1).jpg" border="0" width="451" height="640" /></a></span>2014. április 18-19-20-21-én kerül megrendezésre Magyarország első bárányfesztiválja. A Húsvéti Bárányfesztivál programjait és különlegességeit sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők a fesztivál helyszínén, a Vajdahunyad Várban. <p> 

2014. április 18-19-20-21-én kerül megrendezésre Magyarország első bárányfesztiválja. A Húsvéti Bárányfesztivál programjait és különlegességeit sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők a fesztivál helyszínén, a Vajdahunyad Várban.

 

2014. április 18-19-20-21-én kerül megrendezésre Magyarország első bárányfesztiválja. A Húsvéti Bárányfesztivál programjait és különlegességeit sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők a fesztivál helyszínén, a Vajdahunyad Várban.

 

„Egy olyan ingyenes gasztronómiai eseményt szervezünk a Vajdahunyad Várban, mely közelebb hozza és megismerteti a közönséggel a Kárpát medencében élő birkafajtákat – mondta bevezetésként Necz István, a Húsvéti Bárányfesztivál főszervezője. A juh vagy birka, az ember által egyik legrégebben háziasított állatfaj, melynek teje, húsa, sőt gyapja is kiválóan felhasználható, itthon őshonos, mégis egyre kevesebb szó esik róla, mind amellett, hogy nagyon egészséges a húsa, és csak a magyar gasztronómia több száz elkészítési módját ismeri".

 

A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát medence legnevesebb juh tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi élelmiszereket, mindezt megfűszerezve a legminőségibb kézműves élelmiszerekkel.

 

A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a négy napon. A színpadon folyamatos folklór programokkal és népi játékokkal szórakoztatják majd a közönséget. A fesztiválhoz kapcsolódik a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, akik a legjobb bárányétel elkészítőjét Arany Bárány díjjal jutalmazzák meg.

 

Főzőversenyt is terveznek, és húsvéti klasszikus mulatságot, felidézve a múlt hagyományait. A rendezvényen több száz bárány különlegességet a látogatók nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatnak elkészíteni. Az ételeket egységáron kínálják majd a kiállítók, melyen túl, a fesztiváljaikon egyre sikeresebb kuponrendszert is bevezetnek, amik beváltásával a vendégek 50%-os kedvezménnyel kóstolhatnak a rendezvényen.

Természetesen ingyenes minden program, hogy minél szélesebb réteget megszólíthassanak.

 

A bárányokon kívül a legkisebbek örömére egy nyuszi simogatót is felépítenek, mindezt kiegészítve egy díjnyertes nyuszis bemutatóval. A Csokoládé Múzeum egy mini csokoládégyárat állít fel a helyszínen, ahol az egész család részt vehet majd a csokoládé készítés művészetében.

 

A kerületeinket is aktívan bevonják a közös főzésbe, egy nagyszabású főzőversennyel, melyre természetesen ingyenesen nevezhet mindenki. Az első napon ingyenes bárány kóstolóval várják azon látogatókat, akik meglátogatják a Mezőgazdasági Múzeum kiállításait.

 

A fesztiválhoz egy gasztropiac is kapcsolódik, ahol a legjobb hazai és nemzetközi kézműves ízek jelennek meg. A területen elhelyezett magyar mesterek pedig folyamatos ingyenes foglalkozásokkal kedveskednek a gyermekes családoknak.

 

2014. április 18-19-20-21.

Húsvéti Bárányfesztivál

Vajdahunyad Vár

 

https://www.facebook.com/husvetibaranyfesztival?fref=ts

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.