2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyarországi nagyvállalatok a klímaváltozás ellen

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2177"><img class="image thumbnail" src="/files/images/klimavaltozas.thumbnail.jpg" border="0" alt="Társadalmi Felelõssévállalás Napja 2007 Június 1" title="Társadalmi Felelõssévállalás Napja 2007 Június 1" width="100" height="44" /></a></span>  <p>Kibocsátás csökkentési felajánlásokat tettek a vezetõ hazai nagyvállalatok a Társadalmi Felelõsségvállalás Napján.</p><p>

társadalmi felelõssévállalás napja 2007 június 1 

Kibocsátás csökkentési felajánlásokat tettek a vezetõ hazai nagyvállalatok a Társadalmi Felelõsségvállalás Napján.

társadalmi felelõssévállalás napja 2007 június 1 

Kibocsátás csökkentési felajánlásokat tettek a vezetõ hazai nagyvállalatok a Társadalmi Felelõsségvállalás Napján.

A Pannon kezdeményezésére a Társadalmi Felelõsségvállalás Napján nyolc nagyvállalat tett felajánlást szén-dioxid-kibocsátásának visszaszorítására a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében. Mint ismeretes, tavaly június 1-én hat alapító vállalat hagyományteremtõ céllal megalapította a Társadalmi Felelõsségvállalás Napját. A Pannon és a társalapítók – az Ericsson, a HP, a Nokia, a Richter és a Tesco – szerint a társadalmi felelõsségvállalás messze nem merül ki a jótékony célú adományozásban, ezért idén a klímaváltozást választották a nap témájául és élére álltak a változásnak. Felhívást tettek közzé, melyben felkérték a magyarországi vállalatokat, hogy tegyenek õk is felajánlásokat a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésére.

Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója elmondta: javaslatokat is összeállítottak és elhelyeztek a Pannon honlapján elérhetõ oldalon, melyek segítik a vállalatokat a szén-dioxid kibocsátás-csökkentõ, környezetkímélõ intézkedések kimunkálásában. A vállalások nem az alaptevékenységet, hanem a mindenkinél hasonló, ezért összevethetõ irodai tevékenységeket érintik, amelyeket kis- és középvállalatok, vagy akár háztartások is alkalmazni tudnak.  További felelõs vállalati magatartásra kérte a magyarországi vállalatok vezetõit, hogy együtt tudjanak megoldásokat találni a klímaváltozás súlyos kihívásaira.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.