85 országban megrendezett 613 selejtezőt követően megkezdődik a visszaszámlálás a salzburgi Hangar-7-ben május 1-jén és 2-án tartott Red Bull Paper Wings világverseny nemzetközi döntőjére, amelyen a világ legjobb papírrepülő röptetőit avatják majd bajnokká.

 

 85 országban megrendezett 613 selejtezőt követően megkezdődik a visszaszámlálás a salzburgi Hangar-7-ben május 1-jén és 2-án tartott Red Bull Paper Wings világverseny nemzetközi döntőjére, amelyen a világ legjobb papírrepülő röptetőit avatják majd bajnokká.

 

 Miután a világszerte megrendezett, fantasztikus létszámot vonzó országos selejtezőkön 37017 induló mérkőzött meg egymással, minden országból, így Magyarországról is, a legjobb három versenyző képviseli majd az adott nemzet színeit a három kategóriában, amely a leghosszabb levegőben töltött idő, a legnagyobb repülési távolság és a légi akrobatika. Magasabbra, gyorsabban, messzebbre!

A világ legjobb papírrepülő röptetői hamarosan Salzburgba érkeznek. Bár sokuk a sors és a széljárás kiszámíthatatlansága miatt gyors landolásra kényszerült, 253 szerencsés kapitány és pilóta megkapta a felszállási engedélyt, és indulhat a legendás salzburgi Hangar-7-ben rendezendő 2009-es világversenyen.

Hazánkat a 23 éves Stocker Norbert (Aerobatika, maximális 30 pont), a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos diákja; a 26 éves Gedeon Zsolt (Leghosszabb távolság, 40,58 m), a Pécsi Tudomány Egyetemen szakedzőnek készülő tanulója, és a Miskolci Egyetem villamosmérnöki szakos tanulója Berecz Adrián (Leghosszabb levegőben töltött idő, 10,35mp) képviseli.

A 2006-os első világbajnoki döntő jól bevált formátuma szerint az izgalmasnak ígérkező ausztriai fináléban három kategóriában avatnak majd bajnokot: leghosszabb levegőben töltött idő, legnagyobb repülési távolság és légi akrobatika. A produkciókat a repülés szakembereiből álló zsűri értékeli, amelynek tagjai: Ken Blackburn, a papírrepülővel levegőben töltött idő világrekordere, Stephan Krieger, a repülési távolság világrekordere, Prof. Werner Gruber, aerodinamikai szakember, Andy Chipling, a Papírrepülő Szövetség (PAA) alapítója, Markus Zeiner, kiváló európai repülőgép-modellező, valamint Cedric Dumont bázisugró, az extrém sport ismert képviselője.

A papírrepülő-röptetésben legendának számító és 1988 óta világcsúcstartó Ken Blackburn régóta tagja a Red Bull Paper Wings közösségnek, és a 2006-os világbajnoki döntőben is zsűritagként szerepelt: ?A 2006-os Red Bull papírrrepülő világbajnoki döntő életem egyik legnagyszerűbb élményét jelentette! A verseny maga is csodálatos volt ? bizonyítva, hogy a papírrepülő hajtogatás és röptetés világszerte nagyszerű tehetségeket és hatalmas érdeklődést vonz. A döntő az eddigieknél is nagyobb és jobb lesz. Hihetetlenül izgalmas verseny vár ránk!"

Az esemény május 1-jén, pénteken a legnagyobb repülési távolság kategória elődöntőjével indul, majd szombaton tartják a leghosszabb levegőben töltött idő és a légi akrobatika elődöntőit. A szuper döntőkre mindhárom kategóriában szombaton délután 5 órakor kerül sor.

A verseny hivatalos honlapja: www.redbullpaperwings.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük