Május 19. és 22. között első alkalommal, de hagyományteremtő céllal kerül megszervezésre Harkányban a több helyszínes ThermalFest fesztivál, melynek programjai a vízhez kapcsolódnak és a harkányi gyógyvíz által csillapítható panaszokkal küzdőket szólítják meg elsősorban

 

Május 19. és 22. között első alkalommal, de hagyományteremtő céllal kerül megszervezésre Harkányban a több helyszínes ThermalFest fesztivál, melynek programjai a vízhez kapcsolódnak és a harkányi gyógyvíz által csillapítható panaszokkal küzdőket szólítják meg elsősorban

 

A vizes programok és koncertek mellett előadások is várják az érdeklődőket.

Fókuszban a víz gyógyító ereje áll, de olyan támogató előadásokat is hallhatunk, mint Ördög Nóráé, a meddőség ellen vívott sikeres harcáról.

 

Egyelőre kevesek által ismert tény, hogy a harkányi vízen alapuló eljárás hatékonyságát több mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. A harkányi gyógyvíz kiemelkedő gyógyulási eredményeket ér el akár költséges orvosi beavatkozások vagy mellékhatásokkal járó gyógyszeres kezelések nélkül is, legyen a probléma reuma, pikkelysömör, vagy éppen maga a meddőség.

 

A fesztivál csütörtöki nyitónapján Ördög Nóra tart előadást a meddőségről, anyaságról. Nóra lelkesedéssel fogadta a felkérést a szervezőktől: „Amióta felvállaltam a saját babánkért folytatott küzdelmünket, és özönleni kezdtek hozzám a sorstársak levelei, történetei, a saját bőrömön is megéreztem, hogy mennyi erőt adhatok már azzal is, hogy őszintén, nyíltan beszélek a meddőségről. Számtalan szakemberrel konzultálva, az én tanácsom ez: ne várj ölbe tett kézzel! Lépj, kutass, telefonálj, olvass, inspirálódj, gyűjts erőt és tapasztalatot! Találd meg azt a szakorvost, akiben őszintén bízni tudsz, és keresd azokat az alternatív kiegészítő terápiákat, amelyekben a leginkább hiszel! Találd meg a saját utadat a meddőség elleni küzdelemben!"

 

A hétvégi napokon pedig színpadi és medencés programok is várják az érdeklődőket.

A színpadon a fókuszban az igényes szórakozás lesz: fellép többek között Mága Zoltán, Vásáry André, Janicsák Veca, Horgas Eszter és a Vivat Bacchus. A gyógyulni vagy rekreációra vágyók számára a nagymúltú Harkányi Gyógyfürdő és a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház medencéi várnak, ahogy az intézmények kollégái is. Lesznek továbbá kiállítások, előadások, aquazumba, hahota jóga, aquafitness, színházi-, gyermek- és művészeti programok. A Harkányi Fesztivál Naptár keretein belül létrejövő 4 napos program mindenkit vár, aki kikapcsolódásra, felüdülésre, regenerálódásra vágyik, vagy többet szeretne megtudni arról, mi mindenre jó a gyógyító erejű harkányi víz, vagy hogyan segíti a víz a rehabilitációt.

 

2016. május 19-22.

ThermalFest fesztivál

Harkány

 

http://www.harkanyfurdo.hu/esemeny/261/thermalfest

https://www.facebook.com/thermalfest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük