A Concerto Budapest május 26-án a Művészetek Palotájában évadzáró koncerttel fejezi be 2014/2015-ös évadját, de előtte még a hónap közepén, két koncerten Khatia Buniatishvili lesz a Concerto Budapest vendége a Zeneakadémián.

 

A Concerto Budapest május 26-án a Művészetek Palotájában évadzáró koncerttel fejezi be 2014/2015-ös évadját, de előtte még a hónap közepén, két koncerten Khatia Buniatishvili lesz a Concerto Budapest vendége a Zeneakadémián.

 

2015. május 16-án és május 17-én Khatia Buniatishvili a Concerto Budapest vendége.

A grúz zongoraművész, Khatia Buniatishvili már visszatérő vendége a Concerto Budapestnek. Májusban két koncert erejéig tér vissza Budapestre, és Chopin népszerű f-moll zongoraversenyét játssza majd a zenekar kíséretében. A májusi dupla koncert második felében az európai kultúra emblematikus kompozíciója, Beethoven IX. szimfóniája hangzik el nagyszerű szólistákkal és az Antal Mátyás vezette Nemzeti Énekkar előadásában, a Concerto Budapestet annak zeneigazgatója, Keller András vezényli majd.

Közreműködik: Khatia Buniatishvili (zongora)

Rácz Rita, Csordás Klára, Megyesi Zoltán, Cser Krisztián,

Nemzeti Énekkar (Karvezető Antal Mátyás)

Vezényel: Keller András

A program:

Chopin: f-moll zongoraverseny

Beethoven: IX. szimfónia op.125

 

A 2015. május 26-i koncerten Mahler és Schubert darabjaival búcsú az évadtól.

Az évad zárásaként a Művészetek Palotájába költözik be egy előadás erejéig a Concerto Budapest zenekar, ahol elsőként az április végi-május eleji japán turné repertoárjának egyik darabját hallgathatja meg a magyar közönség: Schubert egyszerre komor, szenvedélyes, küzdelmes és szomorú, Halál és a lányka című szerzeményének Gustav Mahler-féle, vonószenekarra készült átiratát. Az est zárásaként Mahler: Dal a Földről című darabja is elhangzik majd: a zenekarral ezen az estén – a mű tételeit váltakozva éneklő – Komlósi Ildikó és Fekete Attila lép fel, így a koncert hallgatói bizonyosan emlékezetes estére készülhetnek.

Szerencsére nem kell szeptemberig, az új évad kezdetéig várni azoknak, akik a Concerto Budapest előadásaira kíváncsiak, hiszen nyáron háromszor is lehetőségük lesz meghallgatni a zenekart: júliusban ugyanis szabadtéri koncerteken (Concerto Nyárestek a Pesti Vármegyeháza díszudvarán) élvezhetjük Bach, Händel és Vivaldi muzsikáját Keller András és zenészei előadásában.

Közreműködik: Komlósi Ildikó (mezzoszoprán), Fekete Attila (tenor)

Vezényel: Keller András

A program:

Schubert-Mahler: A halál és a lányka

Mahler: Dal a Földről

 

2015. május 16. és május 17. 19:30

Khatia Buniatishvili a Concerto Budapest vendége

Zeneakadémia

 

2015. május 26. 19:30

Évadzáró koncert Mahler és Schubert darabjaival

Művészetek Palotája

 

http://concertobudapest.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük