2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Májusban – először – két magyar lemez is szerepel a világzenei slágerlistán

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79937"><img class="image image-_original" src="/files/images/karav%C3%A1n%20(1).jpg" border="0" width="471" height="694" /></a></span>A World Music Charts Europe 24 európai országból származó összesen 48 világzenei szakembere minden hónapban pontozással választja ki a legjobb 20 világzenei lemezt. Májusban a Romengo együttes a 8. helyen végzett (Kaláka Kiadó), a Fonó kiadásában megjelent Karaván Família: asvin c. albuma pedig a 19. helyen! <p> 

karav%c3%a1n%20(1)A World Music Charts Europe 24 európai országból származó összesen 48 világzenei szakembere minden hónapban pontozással választja ki a legjobb 20 világzenei lemezt. Májusban a Romengo együttes a 8. helyen végzett (Kaláka Kiadó), a Fonó kiadásában megjelent Karaván Família: asvin c. albuma pedig a 19. helyen!

 

karav%c3%a1n%20(1)A World Music Charts Europe 24 európai országból származó összesen 48 világzenei szakembere minden hónapban pontozással választja ki a legjobb 20 világzenei lemezt. Májusban a Romengo együttes a 8. helyen végzett (Kaláka Kiadó), a Fonó kiadásában megjelent Karaván Família: asvin c. albuma pedig a 19. helyen!

 

10 éves a Karavan Familia. Ebből az alkalomból a különleges családi zenekar egy kivételes CD-t készített, amelyen 10 dal hallható 10 vendégművész-barát közreműködésével. A szülők és gyermekeik által létrehozott, egyedülálló együttes az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán.

 

Miközben a minőségi cigány zene megteremtésének szentelték tehetségüket és tudásukat, ötleteikkel és hozzáállásukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. A Karavan Familia jubileumi lemezével a cigány kultúra valódi arcát és harmóniáját mutatja meg.

 

Az új repertoárt a magyarországi cigány dallamok mellett albán, bolgár, erdélyi, macedón, orosz, román, spanyol és szerb cigány zenei feldolgozások, egy arab népdal és néhány saját szerzemény teszi teljessé.

A dalokban a különböző jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues, a jazz, a fado, az R&B, a flamenco vagy a funky hangulata is, mindezekből különleges, és eddig nem hallott cigány világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karavan Família mindvégig képes megőrizni sajátos, csak rá jellemző stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.

 

Az Asvin, vagyis Könnycsepp című új Karavan Familia lemez egy család üzenete szeretetről, fájdalomról, hagyományról és békességről.

A CD szereplői:

Karavan Família:

– Nagy István – ének, gitárok, szájharmonika

– ifj. Nagy István – ének, gitárok

– Farkas Ica – ének

– Nagy Niki – ének

Vendégművészek:

– Harcsa Veronika – ének

– Balogh Kálmán – cimbalom

– Dés András – ütőhangszerek

– Kovács Ferenc – trombita

– Bede Péter – szaxofon

– Marosi Zoltán – harmonika

– Novák Csaba – nagybőgő

– Horváth „Plútó" József – basszusgitár

– Fekete János „Jammal" – beat box

– Nyári Oszkár – vers

 

www.fono.hu

www.facebook.com/fonobudaizenehaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.