Idén először, az Operaház fennállásának 125. évfordulóján rendezi meg a Magyar Állami Operaház a Májusünnepet április 29-től május 10-ig.

 

Idén először, az Operaház fennállásának 125. évfordulóján rendezi meg a Magyar Állami Operaház a Májusünnepet április 29-től május 10-ig.

  Fischer Ádám főzeneigazgató ötlete volt, hogy a mi házunkat is bekapcsolja a nemzetközi operai vérkeringésbe. Ehhez segítőtársra talált a Művészetek Palotájában és a dalszínház vezetésében. Fischer a felkért világhírű énekesekkel és karmesterekkel régi kapcsolatokat ápol, mindegyikhez volt már köze a világ valamelyik színpadán. A tizenegy napon tizenkét neves énekes szerepel az Operaházban. Április 29-én a legnagyobb, Cecilia Bartoli ad koncertet. 30-án bemutatják (magyar énekesekkel) Händel Xerxes című operáját, majd „előveszik" a vendégekkel a repertoáron lévő műveket, mint: Traviata, Turandot, Tosca és Rigoletto. A Rigoletto Gilda szerepében a hazahívott Miklósa Erika lesz a sztár.

   A neves vendégénekesek névsora: Elena Mosuc, Charles Castronuovo, Renato Bruson, Sylvie Valayre, Marcello Giordani, Stefano Secco, Alexandru Agache, Michéle Crider, Gustavo Porta, Carlos Almaguer.

   A meghívott karmesterek (Fischer Ádámon és Kovács Jánoson kívül): Miguel-Gómez Martinez, aki a mi Zeneakadémiánkon végzett, Pier Giorgio Morandi, aki korábban oboás volt a milanói Scalában és Dan Ettinger, a legfiatalabb, aki minden jóslás szerint nagy karrier előtt áll. Nálunk a Rigolettót vezényli.

   A jegyárak ugyan meghaladják a szokásost, mégis a legtöbbjük már elővételben elkelt.  

http://www.opera.hu/majusunnep/ 

Dobi Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük