2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

manroland: Magyar bajnok az európai rotációs nyomdák között

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51401"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mainpage.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A váci Infopress Group Hungary Zrt. (IPG) Európa egyik leghatékonyabban működő rotációs nyomdája: a teljesítménymutatók (Key Performance Indicators - KPI) szerint például 98%-os technikai készenléttel rendelkezik, és hatékonyságával a legjobban működő európai nyomdák közül is kiemelkedik. A Lakatos fivérek nevével fémjelzett legmodernebb magyar tulajdonú rotációs nyomda a szűkülő hazai piacon is folyamatosan növelni tudta bevételeit.

mainpage.thumbnailA váci Infopress Group Hungary Zrt. (IPG) Európa egyik leghatékonyabban működő rotációs nyomdája: a teljesítménymutatók (Key Performance Indicators – KPI) szerint például 98%-os technikai készenléttel rendelkezik, és hatékonyságával a legjobban működő európai nyomdák közül is kiemelkedik. A Lakatos fivérek nevével fémjelzett legmodernebb magyar tulajdonú rotációs nyomda a szűkülő hazai piacon is folyamatosan növelni tudta bevételeit.

mainpage.thumbnailA váci Infopress Group Hungary Zrt. (IPG) Európa egyik leghatékonyabban működő rotációs nyomdája: a teljesítménymutatók (Key Performance Indicators – KPI) szerint például 98%-os technikai készenléttel rendelkezik, és hatékonyságával a legjobban működő európai nyomdák közül is kiemelkedik. A Lakatos fivérek nevével fémjelzett legmodernebb magyar tulajdonú rotációs nyomda a szűkülő hazai piacon is folyamatosan növelni tudta bevételeit.

A manroland Druckmaschienen AG, a világ második legnagyobb íves ofszet rendszereket gyártó vállalata, és a tekercses ofszet nyomtatás piacvezető szállítója rendszeresen kiértékeli világszerte értékesített nyomdagépeinek teljesítménymutatóit, és folyamatosan elemzi az eszközök teljesítményét. Az elmúlt három hónap adatai alapján az IPG váci nyomdája rendkívül magas termelési hatékonyságot mutatott: a majdnem száz százalékos technikai rendelkezésre állás mellett a magyar nyomda 90%-os hatékonysággal tudta kihasználni berendezéseit. Bár a manroland nem állít fel pontos rangsort, az eredmények alapján az IPG Európa egyik leghatékonyabb nyomdájának bizonyult. A közel három éve elindított, ma már 9000 m2 alapterületű, hétmilliárd forintos zöldmezős beruházással létrehozott, a legmodernebb technológiát alkalmazó vállalat a tavalyi üzleti évben több mint 30 százalékkal növelte bevételét, és az idei első negyedéves adatok 25 százalékos bővülést mutatnak.

„Büszkék vagyunk, hogy az IPG a manroland termékével és támogatásával ilyen nagyszerű eredményt ért el, és mára az európai rotációs ágazat egyik erős szereplőjévé vált." – mondta Josef Aumiller, a manroland AG rotációs nyomdarendszerek értékesítéséért felelős alelnöke.

 „A hatékonyság volt a fő szempont a nyomda indításakor, ezért döntöttünk a manroland nyomdagépe mellett. Bennünket is meglepett, hogy nemzetközi összehasonlításban ennyire az élen vagyunk. Az eredmény a technikai munkatársakat dicséri, és vélhetően a szakmai hozzáértésnek és a nagyon jó csapatszellemnek köszönhető." – húzta alá Lakatos Imre, az IPG Hungary vezérigazgatója.

 

 

Az IPG piacra lépése óta átformálta a magyar heat-set ágazatot: először sikeresen hozta vissza az országba a magas minőségű, magyar nyelvű, külföldön nyomtatott magazinokat, majd a nyomda életében meghatározó jelentőségűvé vált az elsősorban nyugat-európai export is: az ebből származó bevétel a tavalyi üzleti évben 120%-kal emelkedett.  A kezdetben menedzserként, majd tulajdonosként irányító Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató továbbra is folytatják az erős külföldi terjeszkedést, amelynek első lépése az osztrák és holland képviseletek két évvel ezelőtti megnyitása volt.      

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.