A Gyulai Várszínház márciusban fejezi be a kamaratermi szezonját. Ebben a hónapban azonban még nagyon gazdag programmal várják az érdeklődőket. Tekintsék meg a hónap első felének ajánlatát.

 

A Gyulai Várszínház márciusban fejezi be a kamaratermi szezonját. Ebben a hónapban azonban még nagyon gazdag programmal várják az érdeklődőket. Tekintsék meg a hónap első felének ajánlatát.

 

A Cseh Tamás Program keretében egy nagyszerűnek ígérkező jazz koncertre kerül sor március 3-án este, amikor a fiatal magyar jazz zenészek legjobbjai lépnek fel.

A Bágyi Balázs New Quartet tagjai mind mesterei hangszerüknek. Bágyi Balázs jazz dobos eddigi pályafutása során a legjelentősebb magyar jazzmuzsikusokkal ugyanúgy játszott, mint neves külföldi muzsikusokkal. Játékára a virtuozitás, pontosság és a dallamos dobolás jellemző. Elsöprő intenzitással játszik a szaxofonos Ávéd János. A Junior Príma díjas Oláh Dezső zongorán játszik, briliánsan. Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse Oláh Péter. Az együttes és a tavalyi CD-je egyaránt előkelő helyen szerepel a Jazzma szavazólistáján, ahol a legjobbakra szavaztak.

 

Március 5-én este egy akvarell kiállítás nyílik a Kamaragalériában. A Székely Bertalan-díjas Szappanos István festőművész az akvarellfestészet nagy mestere. A kecskeméti művész képein fontos szerepe van a látványos természetábrázolásnak, a pasztellszíneknek, a zeneiségnek, a belső fényeknek.

 

Március hónapban két új magyar film díszbemutatójára is sor kerül a Kamarateremben. A szarvassá változott fiú c. mű színpadi változatának 2003-ban Gyulán volt az ősbemutatója a Várszínpadon a Beregszászi Színház előadásában, Vidnyánszky Attila rendezésében. A Juhász Ferenc elbeszélő költeményéből készült mű főszereplői Törőcsik Mari és Trill Zsolt voltak. Juhász Ferenc 1956-ban írt verse a rendezőt már egyetemista korában megihlette. A gyulai nagy sikerű premiert követően a Bárka Színházban és az ország több színpadán volt látható a darab. Ebből a színpadi változatból készült most el egy új magyar film, (lásd: http://euroastra.hu/node/85874) amelynek a díszbemutatója március 5-én este lesz a Kamarateremben. A film levetítése után találkozhatnak az alkotókkal. Jelen lesz a rendező Vidnyánszky Attila és a szereplők közül Varga József és ifj. Vidnyánszky Attila.

 

A színházkedvelők március 9-én két darabnak is tapsolhatnak egy este.

Egymás után játsszák el azt a két egyfelvonásost, amelyek két nagy nép jellemzőit veszi górcső alá a színház segítségével. Az Oroszok című darab Vlagyimir Viszockij 12 dalára épül, de elhangzanak benne szövegek Dosztojevszkij, Lermontov, Puskin és Tarkovszkij írásaiból is. A zenés darab főszereplője a nagyszerű színész Harsányi Attila, akit egy virtuóz orosz gitáros kísér, Vilnula Mihajlo. Az est második részében az Amerikaiak című darabot láthatják, amely az észak-amerikaiak jellemzőit mutatja humorosan sok zenével és neves írók szövegidézeteivel. A főszereplő itt is a kiváló színész Harsányi Attila, aki mellett Varga Andrea énekesnőt is láthatják. Mindkét produkció az Aradi Kamaraszínház vendégjátéka, akik ezekkel a darabokkal több fesztiválon értek el sikereket.

 

Március 3. 19 óra

Jazzkoncert nagyszerű fiatal jazz zenészekkel

Bágyi Balázs New Quartet

(Bágyi Balázs – dob, Oláh Dezső – zongora, Oláh Péter – bőgő, Ávéd János szaxofon)

A koncert létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatta. www.csehtamasprogram.hu

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

 

Március 5. 18.30 óra

A színszimfóniák mestere – akvarell kiállítás

Szappanos István  Székely Bertalan-díjas festőművész kiállításának a megnyitója

A kiállítás díjtalanul 2015. március 31-ig tekinthető meg.

 

Március 5. 19 óra  

„A Gyulai Várszínházban volt az ősbemutató, most elkészült a film"

Szarvassá változott fiú – magyar film díszbemutatója

Juhász Ferenc műve alapján

A díszbemutatón jelen lesznek: Vidnyánszky Attila rendező, ifj. Vidnyánszky Attila és

    Varga József színészek

 

Március 9. 19 óra

„A világ két vezető országa színházi szemmel, sok zenével"

– Oroszok – zenés színházi est Viszockij dalaival

Életképek az oroszok életéből

Előadja: Harsányi Attila – színész, Vikula Mihajlo – gitár

– Amerikaiak – zenés színházi est

Életképek az amerikaiak életéből

Előadja: Harsányi Attila – színész, Varga Andrea – énekesnő

Az Aradi Kamaraszínház előadása

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

 

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula, Kossuth u. 11.

 

http://gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük