3 fogásos menük 3.300 Ft-tól Magyarország TOP éttermeiben. Idén tavasszal folytatódik az Országos Étterem Hét rendezvénysorozat. A rendezvényre előzetesen február 25-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon. A legutóbbi, 2014-es őszi Étterem Hét ismét nagyon sikeres volt, összesen 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben.

 

3 fogásos menük 3.300 Ft-tól Magyarország TOP éttermeiben. Idén tavasszal folytatódik az Országos Étterem Hét rendezvénysorozat. A rendezvényre előzetesen február 25-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon. A legutóbbi, 2014-es őszi Étterem Hét ismét nagyon sikeres volt, összesen 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben.

 

Mi is az az Étterem Hét?

Magyarország TOP vendéglátóhelyei az Étterem Héten rendkívül barátságos áron, 3.300.- forinttól kínálják a háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket, a résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermek országszerte, március 16. és 22. között – FIX 3.300 Ft-tól (szervízdíjjal együtt). A résztvevő éttermek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.

 

A 2015. tavaszi Étterem Hét újdonsága: a vendégek részéről régóta nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ez most megvalósul: az ún. Prémium menük ára: 4.900.- Ft lesz. A programban résztvevő éttermek kb. 20-25 százaléka kínál majd Prémium menüt, a többi étterem továbbra is a 3.300.- forintos kategóriában indul.

 

Néhány érdekes és hasznos tudnivaló:

– A kedvező ár a szervízdíjat is tartalmazza.

– Az éttermek kínálatuk legjavát ajánlják vendégeiknek: többnyire 3-4 féle előételből,

  főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.

– A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel 'Az 50 legjobb

  magyarországi étterem' listájában (több hazai gasztro kiadvány alapján).

– A magas színvonalat Michelin ajánlással rendelkező éttermek is garantálják

  (pl.: Aranyszarvas bisztró, ARAZ étterem, La Perle Noire étterem, Le Bourbon étterem – Le

  Meridien, Paris-Budapest étterem, Pesti Disznó bisztró, Rickshaw étterem).

– Az alkalomhoz olyan éttermek is csatlakoztak, amelyek az év folyamán semmilyen más

  gasztronómiai eseményen nem szerepelnek.

– A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az

  érdeklődők száma: a legutóbb rekordszámú, 23.000 látogató választott a magas szintű

  kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

– A résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program kínálatát, hogy

  új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel, tapasztalatokkal.

– A válaszok szerint a vendégek kb. 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is

  visszalátogatna az általa választott éttermekbe.

– A minőségi vendéglátás miatt az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyek száma

  limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb

  asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon.

– A vendég az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás

  sikerességéről. Személyes, illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni, a

  rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a fenti weboldalon.

– Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátás emelt

  szintjét, amelybe a legtöbben ritkán kóstolnak bele.

 

A magasabb menüárral induló éttermek szigorú rostán esnek át.

Elsődleges szempont a minőség, az étterem helyezése különböző gasztro szaklapok alapján és persze egy olyan 3 fogásos menü kialakítása, ami arányaiban véve legalább akkora előnyt biztosít a vendégek számára, mint a 3.300 Ft-os kategóriában induló éttermeké.

 

„A legutóbbi Étterem Hét végén 1.600 vendég küldte vissza a kérdőívünket, melyben azt is megkérdeztük, hogy mely éttermeket látnák Önök szívesen a programban. A válaszaikat maximálisan figyelembe véve további új éttermek jelennek meg márciusban, melyek közül néhányan az új, illetve néhányan a régi árkategóriában indulnak." (DiningCity)

 

Néhány új résztvevő (eddig) 2015-ben:

Barabás étterem (Debrecen), FIRE Churrascaria étterem, Fricska étterem, Hachapuri grúz étterem, Jókai Bisztró (Pécs), Itoshii japán étterem, Locavore étterem, Olíva étterem, Rickshaw étterem (Corinthia Hotel Bp.), Rudas étterem, Vár: a Speiz étterem…stb.

 

A 2015. tavaszi Étterem Héten az új résztvevők mellett továbbra is megjelennek majd az olyan nagy kedvencek, mint:

La Perle Noire étterem, Manna étterem, ARAZ étterem, Trattoria Mamma, Spoon és Vogue hajó, VakVarjú éttermek, nU bisztró, Fuji japán étterem, Kistücsök étterem (Balatonszemes), IKON étterem (Debrecen)…stb.

 

FIGYELEM!

Asztalfoglalás CSAK a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges!

A minőségi vendéglátás érdekében helyek korlátozott számban lesznek elérhetőek.

 

www.etteremhet.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük