2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Második Olasz Gasztronómiai Világhét

3 perc olvasás

2olasz.jpg2017. november 20. és 26. között immár másodszorra kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1.000 program szervezésével vesznek részt.

 

Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Külkereskedelmi Intézettel, az Olasz Turisztikai Ügynökséggel (ENIT), a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, az Olasz Gasztronómiai Akadémiával közösen dolgozott ki egy sor, a minőségi olasz konyhát és az olasz vidék bemutatását előtérbe helyező programot. Szeretnék megköszönni ezen kívül az UniVerde Alapítvány és a Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco támogatását.

 

A részleteket tekintve a Második Olasz Gasztronómiai Világhéten a következők kerülnek középpontba:

– A „minőségi konyha és bor” elválaszthatatlan párosítása, a kezdeményezéshez csatlakozott

  étteremek degusztációs vacsorái keretében.

Olaszország történelmi kisvárosainak bemutatása. Ezek a kistelepülések a

  felbecsülhetetlen   művészeti és építészeti örökség és az egyre ritkább kulturális és

  gasztronómiai hagyomány   egymásra találásában megtestesülő olasz kultúra jelképei.

– A borgasztronómiai hagyomány Facebook-kampányon és kiváló olasz termékek

  sorsolásával megvalósuló bemutatása/promóciója.

– Az összehasonlíthatatlan és kiemelkedő értékű minőségi olasz ételekről szóló

  kerekasztalbeszélgetés, az egyöntetűen egészségesnek és táplálónak tartott, a sejtöregedés,

  valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatékony, az Unesco szellemi világörökség

   részét képező mediterrán diétán alapuló olasz táplálkozáskultúra bemutatása;

– A „Nápolyi pizza mesterség”, valamint a „Valdobbiadenei Prosecco dombok” UNESCO

  szellemi világörökségre való jelölésének támogatása a magyar vendéglátó-ipari egységek

  bevonásával történő tájékoztatással;

– Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, a „Scuola di pizzaiolo”

  (Pizzakészítő iskola) alapítójának budapesti programokon való részvétele.

 

A további programok között film- és dokumentumfilm vetítések, az “Egy kattintásnyi étel” című fotókiállítás található. Ezen túl, premierként vetítésre kerül a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, a “Míg a prosecco tart, a remény is él” című film is, amelyet a híres bor kóstolója követ.

 

A teljes program a “Második Olasz Gasztronómiai Világhét” című brosúrában megtalálható, valamint a program szervezésében közreműködő olasz állami és magán intézmények honlapjain elérhető.

 

  1. november 20-26.
  2. Olasz Gasztronómiai Világhét

 

http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/it

http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/resource/doc/2017/11/prg_-_ii.sett.cuc.it.mondo.pdf

 

  1. Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.