2023.március.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Masszív teljesítménnyel érkeznek az IBM új szerverei

2 perc olvasás

aaaa_1.png 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IBM z14 Model ZR1

Az IBM bemutatta legújabb, felhőképes szervereit, a z14 Model ZR1 és a LinuxONE Rockchopper II modelleket, melyek a vállalat 2017-es mainframe szervercsaládjának legújabb képviselői. Az új rendszerek több mint 80 ügyfél, köztük online bankok és biztosítótársaságok visszajelzéseit szem előtt tartva lettek kifejlesztve, hogy az eszközök a különböző iparágak képviselőinek igényeit minél szélesebb körben tudják kiszolgálni. A két új szerver megfelel az iparági szabvány méreteknek, így egyaránt könnyen telepíthető felhő adatközpontokban és privát felhőkörnyezetben is.        

Ezzel a lépéssel az IBM Z szerverek az olyan vállalatok igényeit próbálja kielégíteni, akik számára fontos az adatbiztonság, a megfelelő titkosítás, illetve a felhő infrastruktúra és a gépi tanulás biztosította erős elemzési képességek. Az IBM a biztonsági intézkedések és a teljesítmény fokozásával az egyre intenzívebb adatterheltségre kíván megoldást nyújtani, azon túl pedig, hogy a rendszereket saját felhő adatközpontjaiba telepíti, ügyfelei helyszíni és hibrid felhőkörnyezetének biztonságát is képes felügyelni.

Az üzleti digitalizáció korában a mainframe szerverek továbbra is az egyik legstabilabb, legbiztonságosabb és legfejlettebb környezetet nyújtják az informatikai műveletek támogatásához és kezeléséhez, beleértve a blockchain hálózatokat. Ezeken a szervereken keresztül intézik a világ hitelkártya tranzakcióinak 87 százalékát éves szinten, így közel 8 trillió dollárnyi pénzforgalom lebonyolításához jelentenek informatikai hátteret. Emellett a rendszerek évente 29 milliárd ATM tranzakciót kezelnek napi körülbelül 5 milliárd dollár értékben. Nem csak pénzügyi műveletekhez nyújtanak azonban támogatást ezek az eszközök: a repülővel utazók szintén a mainframe szerverek segítségével járhatják be a világot, hiszen azok évi négy milliárd repülőjárat forgalmának irányításában játszanak kulcsszerepet.

A napjainkban szintén egyre növekvő kiberbiztonsági fenyegetettségre válaszul az IBM rendszere egy nap alatt már 850 millió teljesen körűen titkosított tranzakciót képes végrehajtani, ugyanakkor a nagy teljesítmény nem igényel sem speciális elhelyezést, sem külön hűtést vagy energiát a szerverek számára.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.