2023.december.12. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Matyóföldi diákok kincstan órája Brazíliában!

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44688"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tk.thumbnail.png" border="0" width="100" height="83" /></a></span> <p>Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a borsod-abaúj-zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, melyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével. Ezzel a nyitánnyal indul az ISKOLÁK VERSENYE a tengernyikaland.hu-n.

 tk.thumbnail

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a borsod-abaúj-zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, melyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével. Ezzel a nyitánnyal indul az ISKOLÁK VERSENYE a tengernyikaland.hu-n.

 tk.thumbnail

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a borsod-abaúj-zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, melyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével. Ezzel a nyitánnyal indul az ISKOLÁK VERSENYE a tengernyikaland.hu-n.

A párját ritkító tanórára magyar idő szerint 2010. október 28-án, csütörtökön délután két órakor, pár ezer kilométerrel odébb, Brazíliában pedig reggel kilenc órákor csengetnek be – a Tengernyi Kaland valóságjáték keretében.

A különleges óra részesei a tardi Fundametum Iskola diákjai lesznek, akik online, élő kapcsolatban beszélhetnek a Brazíliában dolgozó Octopus Tengerészeti Kutatócsoport tagjaival, akik a helyszínről rendhagyó kincstan órát tartanak történelmi, földrajzi ismeretekkel megfűszerezve. A tanulók kérdéseket tehetnek fel az Atlanti-óceánban dolgozó kutatóknak, Farkas Viktornak, Jójárt Andrásnak, valamint Schweitzer Szabolcsnak.

A páratlan lehetőséghez Péter István Dániel juttatta az iskola diákjait. A Marosvásárhelyen lakó fiú – a magyarországi Tardon a Fundamentum Iskola távoktatási programjának résztvevőjeként – online iskolába jár. Mint elmondta, miközben készült valamelyik órájára, pihenésképpen a Tengernyi Kaland Tapogatózás című játékába kapcsolódott be, így csatlakozott a felfedezőkhöz. S lám, kitartása és kreativitása hozzásegítette, hogy egyéni nyertes legyen.

Pernambuco, Brazília Tard, Magyarország

Az élő közvetítés a Microsoft Office Live Meeting program segítségével zajlik majd. Ennek egyik pontja az Atlanti-óceán túlpartján, Brazíliában, másik pontja Tardon lesz Huszár Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó földrajz tankönyvszerzőjének részvételével, valamint a Tengernyi Kaland játékmestere és a Microsoft Magyarország képviselője jelenlétében. Rajtuk kívül élőben, az interneten keresztül követheti figyelemmel a történéseket a Tengernyi Kaland kétszáz kiválasztott játékosa is. A nem mindennapi kincskutató óráról filmfelvétel készül, ami azután szabadon elérhető lesz mindenki, így a Tengernyi Kaland játékosai számára is.

 

Indul az iskolák versenye!

Október 28-i dátum ezen túl is fontos fordulópontja a Tengernyi Kaland játéknak, mivel ezen a napon veszi kezdetét az iskolák versenye, mely – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart. Ennek lényege, hogy a játékosok megjelölhetik, melyik iskolába járnak, és ezzel pontjaikat az intézmények versenyében is kamatoztathatják. Az iskolák pontszámainak megállapítása az iskolák tanulói létszáma szerinti súlyozással történik. Az iskolák közötti játékot – s ezzel a Promethean Digitális táblát – az az iskola nyeri, amely a játék időtartama alatt a legjobb teljesítményt nyújtja e szempontok szerint. Ezzel együtt pedig folytatódik az egyéni verseny is, mely további nyereményekkel – a közbülső állomásokon könyvekkel, számítógépes kellékekkel, a végén pedig Kinect érzékelős Xbox 360 konzollal, Intel Learning Series laptoppal – ösztönzi játékos ismeretszerzésre a diákokat.

A Tengernyi Kaland a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó, az Egyszervolt.hu, valamint az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös játéka.

http://www.tengernyikaland.hu/ – Merülj bele!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.