2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Még 2(kettő) nap a jelentkezés a felsőoktatási pótfelvételre!

5 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/29296"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/univ_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Még 2 napig, 2010. augusztus 10-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzésekre. Az eljárás rövidsége miatt érdemes a jelentkezés elektronikus módját, az e-felvételi szolgáltatást használni, amivel szinte nullára csökken a hibás kitöltés lehetősége.</p><p>

 

univ 0.thumbnailMég 2 napig, 2010. augusztus 10-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzésekre. Az eljárás rövidsége miatt érdemes a jelentkezés elektronikus módját, az e-felvételi szolgáltatást használni, amivel szinte nullára csökken a hibás kitöltés lehetősége.

 

univ 0.thumbnailMég 2 napig, 2010. augusztus 10-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzésekre. Az eljárás rövidsége miatt érdemes a jelentkezés elektronikus módját, az e-felvételi szolgáltatást használni, amivel szinte nullára csökken a hibás kitöltés lehetősége.

A 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak azok nyújthatnak be jelentkezést, akik vagy nem jelentkeztek a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem.

A 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás során már csak egy intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, külön a pótfelvételi eljárásra készült jelentkezési lapon, mely beszerezhető a képzést meghirdető felsőoktatási intézményekben, illetve az Educatio Ügyfélszolgálatán, vagy elektronikusan az e-felvételi szolgáltatás keretében. 

A felsőoktatási pótfelvételi eljárás alapdíja 5000,-Ft, melynek befizetése a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy folyószámláról történő banki utalással történhet.

Azok a jelentkezők, akik a – felsőoktatásról 2005. évi CXXXIX. törvény 147.§ 10., illetve 11. pontja szerinti – hátrányos helyzetüket, illetve halmozottan hátrányos helyzetüket megfelelően igazolják, a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás alapdíja 50 százalékának, illetve 100%-ának megfelelő összegű költségmentességben részesülnek.

A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2010. július 22-én meghatározott ponthatárnál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

Azoknak, akik jelentkezni kívánnak a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban, még 6 napjuk van arra, hogy ezt megtegyék. A jelentkezés benyújtásának határideje 2010. augusztus 10. A jelentkezéseket az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre kell elküldeni.

A részletes tudnivalók és a meghirdetett képzések listája megtalálható a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a http://www.felvi.hu-n/.

Hibátlan, gyors és kényelmes jelentkezés: e-felvételi

Amennyiben valaki hibátlanul és kényelmesen szeretné benyújtani a jelentkezését, érdemes a http://www.felvi.hu/ honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatást választania. Az elektronikus jelentkezés a felsőoktatási felvételi jelentkezés online változata, amelynek egyik előnye, hogy nem engedi a hibás űrlapkitöltést. Az elektronikus jelentkezést a http://www.felvi.hu/ honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen pedig különböző súgók, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében.

A pontszámításhoz szükséges, illetve a felsőoktatási intézmények által kért különböző dokumentummásolatok (pl. középiskolai bizonyítvány másolata, érettségi bizonyítvány másolata, felsőfokú végzettség esetén oklevél és leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolások stb.) is feltölthetők az e-felvételi felületén keresztül. A rendszer listát készít a szükséges dokumentumokról, így biztosan nem marad el egy sem. Az elektronikusan jelentkezőknek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, amit vagy az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott hitelesítő adatlap visszaküldésével tehetnek meg. A hitelesítő adatlapot legkésőbb 2010. augusztus 12-éig kell megküldeni az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre. (Aki úgy dönt, hogy nem elektronikusan csatolja a szükséges dokumentumokat, a hitelesítő adatlappal együtt is elküldheti a szükséges dokumentummásolatokat.)

A pontatlanul kitöltött, a szükséges adatokat nem vagy rosszul tartalmazó, illetve hiányosan felszerelt felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lapok – a felsőoktatási pótfelvételi eljárás rövid határideje miatt – a felvétel elutasítását vonhatják maga után, ezért különösen fontos, hogy olyan telefonszámot, email címet adjanak meg a jelentkezők, amelyeken 2010. augusztus folyamán – szükség esetén – elérhetők.

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet nem küldenek!

Ponthatárok: 2010. augusztus 27-én

A 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása 2010. augusztus 27-én lesz, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.