Még négy napig nyújthatják be jelentkezésüket azok, aki 2010 februárjában szeretnék megkezdeni tanulmányaikat valamely egyetemen, főiskolán. A jelentkezési határidő 2009. november 15., mivel azonban ez munkaszüneti napra esik, ezért 2009. november 16-án éjfélig lehet jelentkezni a 2010. évi keresztféléves képzésekre.

 

Még négy napig nyújthatják be jelentkezésüket azok, aki 2010 februárjában szeretnék megkezdeni tanulmányaikat valamely egyetemen, főiskolán. A jelentkezési határidő 2009. november 15., mivel azonban ez munkaszüneti napra esik, ezért 2009. november 16-án éjfélig lehet jelentkezni a 2010. évi keresztféléves képzésekre.

A 2010. februárban induló alapképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, míg mesterképzésekre a felsőfokú oklevéllel rendelkezők mellett azok is, akik valamely alapképzési szakon 2010. januárban szerzik meg az ehhez szükséges végzettséget és a hiánypótlási határidőig – 2010. január 4-éig – beküldik az erről szóló igazolást is.

A 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban harmincöt intézmény 92 kara összesen 1037 lehetőséget hirdetett meg. Ebből 764 db mesterképzés, amelyeket államilag támogatott és költségtérítéses formában is lehet választani.

A jelentkezőket a felsőoktatási intézmények saját felvételi szabályzatukban meghatározott – és a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2010. februárban induló képzések című kiadványban meghirdetett – felvételi pontszámítás alapján rangsorolják.

A jelentkezés határideje 2009. november 15. Mivel munkaszüneti napra esik, ezért 2009. november 16-án éjfélig lehet jelentkezést benyújtani.

A jelentkezés módja, díja

Jelentkezni kétféleképpen lehet: papíralapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan.

Felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot a meghirdetéseket és a tudnivalókat összefoglaló Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2010. februárban induló képzések című kiadvány tartalmaz, de ingyenesen beszerezhető az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban), valamint az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain és a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben.

A jelentkezőknek lehetőségük van és ajánlott is elektronikusan jelentkezni: a http://www.felvi.hu/ oldalról elérhető e-felvételivel. A jelentkezés ezen módja nemcsak egyszerűbb és gyorsabb, de a felület nem ad lehetőséget a hibás kitöltésre, így a szükséges dokumentumok csatolásával a hiánypótlás is elkerülhető.

A felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9000 Ft, amiért három jelentkezési hely jelölhető meg. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. A fizetendő összeg kiszámításában segít a http://www.felvi.hu/ oldalon található Eljárásídíj-kalkulátor.

A felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján az alkalmassági, gyakorlati vizsgáért, mesterképzésben felvételi vizsgáért intézményi eljárási díjat is (maximum 4000 Ft-ot) kérhetnek. Erről bővebb információ a Tájékoztatóban, valamint a http://www.felvi.hu/ Egyetemek, főiskolák menüpontjában található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük