A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak nálunk. 3 ország téli utazási szokásait hasonlította össze a Wizz Tours.

 

A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak nálunk. 3 ország téli utazási szokásait hasonlította össze a Wizz Tours.

 

A lengyelek a legnyitottabbak az új úticélok felfedezésére a magyarokkal és a románokkal összevetve – derült ki a Wizz Tours téli külföldi utazási szokásokat vizsgáló felméréséből, amely Magyarország, Románia és Lengyelország több mint 5000 válaszadójának véleményét tükrözi. A válaszadók több mint 80 százaléka tervez idén télen külföldre utazni, ám a három ország utazási szokásai jócskán különböznek.

 

A magyarok 72%-a jelezte, hogy idei téli utazásakor új úticélt választ, ez az arány a románoknál 71%, míg a lengyeleknél közel 90% – ők tehát a legkalandvágyóbbak. Ez valószínűleg azzal is összefügg, hogy a lengyelekre jellemző leginkább a magányos vagy páros utazás: a válaszadók csaknem 60 százaléka tervezi egyedül vagy párban téli külföldi útját.

 

A gyerekes családokat tekintve a magyarok nem egészen 50%-a utazik csak a gyerekekkel együtt télen. Ezzel szemben a román családok háromnegyede ilyenkor is gyerekkel utazik külföldre. Érdekes párhuzam, hogy a román válaszadókra jellemző a leginkább az is, hogy egyben foglalják le a repülőjegyüket, szállásukat és az utazás egyéb összetevőit: 56 százalékuk jelezte ezt. A magyarok és a lengyelek közel azonos, kétharmados arányban inkább a külön foglalást preferálják.

 

A legnagyobb különbség azonban, hogy míg télből a nyárba utazást a lengyelek és a románok háromnegyede tervez, a magyaroknak csak mintegy 40%-a él ezzel a lehetőséggel. „A magyar utazók körében még nem igazán terjedtek el a télből a nyárba, vagy „Winter sun" néven is ismert utak, pedig a környező országokban is egyre népszerűbbek a Nyugaton már régóta megszokott ilyen típusú utazások" – mondja Csanálosi István, a felmérést végző Wizz Tours ügyvezető igazgatója. „A közép-európai trendek alapján azt mondhatjuk, hogy nálunk is meg fog nőni az érdeklődés a „téli nyaralások" iránt, különösen, mivel egyre növekszik a korábban egzotikusnak tartott, ma viszont már diszkont légitársasággal is elérhető desztinációk száma – gondoljunk csak Máltára vagy a WIZZ nemrég bejelentett Kanári-szigeteki útvonalaira."

 

A Wizz Tours téli ajánlatai megtekinthetők a wizztours.com oldalon. A hidegből nyaralni vágyóknak Málta mellett Dubaj vagy a Kanári-szigetek lehetnek a legvonzóbb célpontok, ezek közül is a két legújabb: Lanzarote és Fuerteventura fejenként akár 70 000 forintos induló áron is elérhető szállással és minden kötelező költséggel együtt.

 

https://wizztours.com/hu-HU

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük