Már csak egy hétig látogatható. 2013 májusában nyit újra a Margitszigeti Víztorony.

Már csak egy hétig látogatható. 2013 májusában nyit újra a Margitszigeti Víztorony.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által jelentős belső felújításon átesett és május elején ünnepélyes keretek között az ország első Visaul Art kiállításával megnyitott Margitszigeti Víztorony szeptember végéig várja a látogatókat.

 A Tarlós István főpolgármester által 2012. május 2-án felavatott víztorony mind a külföldi turisták, mind a hazai érdeklődők körében nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt hónapok során. Mintegy 6000 látogató váltott jegyet a toronyba, és tekintette meg a kiállításokat valamint Budapest páratlan élményt nyújtó körpanorámáját.

 A víztornyot üzemeltető Szabad Tér Színház egész nyáron át kedvezményekkel várta a látogatókat, amelyek a szeptember végi nyitva tartásig szintén igénybe vehetők. Ilyen a számos kedvezményre jogosító Budapesti Nyári Fesztivál hűség-kártya, a diák-, nyugdíjas és csoportos kedvezmények valamint a „kihelyezett földrajzóra" is.

 „A kihelyezett földrajzóra kitűnő lehetőséget biztosít, hogy a gyerekek élményszerűen sajátíthassák el ismereteiket környezetünkről. A Margitsziget csodálatos épített és természeti örökségével – közepén a 101 éves Víztoronnyal – nem pusztán turisztikai látványosság, hanem Budapest zöld szíve, melynek értékeit a fiatal generációk számára is tovább kell hagyományoznunk. Érdemes tehát kihasználni a jó időt, és kirándulni hozzánk. Az előzetesen bejelentkező óvodás- és diákcsoportokat hét közben tudjuk fogadni, számukra két felnőtt kísérővel ingyenesen biztosítjuk a víztorony megtekintését" – nyilatkozta Bán Teodóra igazgató.

 A Margitszigeti Víztoronyban jelenleg több, különböző tematikájú kiállítás tekinthető meg Visual Art kivetítés formájában:

– Kovács József animációs mozgóképei a lépcsőház belső falait díszítik,

– Mervai Márk Budapest- és Margitsziget-fotói az első kiállítási szinten láthatók, majd

– Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája animációs filmjeinek képei következnek.

 „Tavasszal nyitjuk meg újra a víztornyot a látogatók előtt. Addig – a főváros támogatásával – újabb rekonstrukciós javításokat végzünk, elsősorban a torony külső részén, ahol a teraszokat újítjuk fel. Májustól új kiállításokkal várjuk majd a látogatókat" – mesélt a tervekről Bán Teodóra.

 A víztorony szeptember 30-ig, naponta 11 és 19 óra között látogatható. Rossz idő esetén zárva!

 Bejelentkezés: 06-1/301-0147, jegyiroda@szabadter.hu

 www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük