2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megérkezett a SES-9 műhold a Cape Canaveral-i kilövőállomásra: minden készen áll a január közepére tervezett fellövéshez

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97820"><img class="image image-preview" src="/files/images/SES-9_graphic_2015.preview.png" border="0" width="468" height="311" /></a></span>A SES S.A (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) műholdja, a SES-9 épségben megérkezett a Cape Canaveral-i kilövőállomásra Floridába. A műholdat előkészítik a 2016. január közepére tervezett kilövésre, melyet a SpaceX új fejlesztésű Falcon 9 hordozórakétájával állítanak majd Föld körüli pályára.</p>  <p><strong>

A SES S.A (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) műholdja, a SES-9 épségben megérkezett a Cape Canaveral-i kilövőállomásra Floridába. A műholdat előkészítik a 2016. január közepére tervezett kilövésre, melyet a SpaceX új fejlesztésű Falcon 9 hordozórakétájával állítanak majd Föld körüli pályára.

 

A SES S.A (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) műholdja, a SES-9 épségben megérkezett a Cape Canaveral-i kilövőállomásra Floridába. A műholdat előkészítik a 2016. január közepére tervezett kilövésre, melyet a SpaceX új fejlesztésű Falcon 9 hordozórakétájával állítanak majd Föld körüli pályára.

 

A SES-9 a keleti 108,2 fokon üzemel majd, a pozícióban helyettesítést és kapacitásbővítést kínálva az ázsiai piacokat ellátó videós műsorszóráshoz, mely már jelenleg is több mint 22 millió háztartást szolgál minőségi megoldásokkal. A műhold SES-7-tel egy pozícióban elhelyezkedve növeli a SES globális videó kapacitását az olyan gyorsan növekvő ázsiai piacok ellátásához, mint amilyen Indonézia és a Fülöp-szigetek.

 

A műhold emellett megbízható adatkapcsolatot teremt majd az ázsiai lakossági és üzleti felhasználók számára, valamint kapacitást kínál a növekvő mobil kommunikációs igények kiszolgálásához az Indiai-óceán térségében.

A 12,7 kilowatt teherbírású és 57 nagy teljesítményű Ku-sávú transzponderrel (mely 81×36 MHz-es transzpondernek felel meg) rendelkező SES-9 műholdat a Boeing Satellite Systems vállalat építette, melyet úgy terveztek, hogy mintegy 15 évig szolgáljon a geoszinkron pályán.

 

A SES-9 műhold egy olyan kémiai, dupla propelleres rakétamotort használ majd, amely lehetővé teszi a 24 órán belüli pályára szinkronizálást. Ezután elektromos meghajtás segítségével kering majd az egyenlítő fölött 36 000 kilométerre lévő végleges pályáján. A későbbi pályán mozgó manővereket elektromos meghajtás segítségével hajtja végre.

 

"A SES-9 műhold pályára állítása a SES videó tevékenységeinek világszintű kiterjesztésének utolsó lépése, melynek köszönhetően jelentősen bővül az új generációs adat- és mobilitási applikációk lefedettsége az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A SES-9 vállalatunk első olyan műholdja, amely a legújabb technológiák egyikét, az elektromos meghajtást használja, amelynek segítségével a SES csökkentette költségeit és megalkotta következő generációs műholdat" – mondta Martin Halliwell, a SES műszaki igazgatója.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.