2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megkezdődött a belvíz- és csapadékvíz-elvezető művek felújítása és kiépítése Gyulán

2 perc olvasás

belvi.jpgA munkaterület átadásával január 10-én megkezdődött a Gyula Települési Környezetvédelmi Infrastruktúrájának Fejlesztése című, TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00021 azonosítószámú projekt. A pályázat nem igényel önerőt, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 399,98 millió forint európai uniós támogatásból.

 

A fejlesztendő területek Gyula város belterületén találhatók. A beruházás keretében nyílt árok épül átereszekkel Városerdőn, Dénesmajorban, a Nagyváradi út nyugati oldalán, a Csabai úti körforgalomtól a belterület határáig, a Gábor Áron utcában. Átemelő épül a Csabai úti Újgyulai I. csatornán, a Hősök taván, a Hunyadi tavon, és felújítják a Kenyérsütő utca Körösi Csoma Sándor utca sarkán lévő átemelőt. Zárt csatorna épül a Scherer Ferenc utcában, a Szentháromság utcában és a Paradicsomi lakótelepen.

 

Városerdő, Dénesmajor, a Nagyváradi út, a Csabai út és a Paradicsomi lakótelep esetében a tervezett beruházás célja a belterületen keletkező káros csapadékvizek kártétel nélküli elvezetése, valamint a gyakori vízállásos területek felszíni vizeinek elvezetése.

 

Az Újgyulai I. csatornánál a cél, hogy a vízszintet alacsonyabban tartsák, illetve hogy a meder a nyári hónapokban leüríthető legyen az átemelő feletti szakaszon. A Hunyadi úti fejlesztés és a Hősök tava esetében leüríthetővé teszik az ott található csatornákat, illetve a mellékágakat. A Scherer Ferenc utcában a cél a csapadékvizeinek kártétel nélküli elvezetése, valamint az útburkolaton és a járdákon kialakuló vízállások megszüntetése. A Gábor Áron utca mindkét oldalán felújítják a meglévő rendszert. A Szentháromság utcában jelenleg csak a rövidebb szakaszokon van csapadékvíz-elvezetés, ezért azt a teljes hosszon ki kell építeni.

 

A beruházás várhatóan 2018. október 31-én zárul.

 

www.gyula.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.