2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megkezdte mûködését az IBM és a Ricoh közös vállalata, az InfoPrint Solutions

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2730"><img class="image thumbnail" src="/files/images/02_IBM_Ricoh.thumbnail.jpg" border="0" alt="IBM-RICOH" title="IBM-RICOH" width="100" height="72" /></a></span> <p>Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követõen, 1200 alkalmazottal megkezdte mûködését az InfoPrint Solutions. </p><p>

 ibm-ricoh

Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követõen, 1200 alkalmazottal megkezdte mûködését az InfoPrint Solutions.

 ibm-ricoh

Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követõen, 1200 alkalmazottal megkezdte mûködését az InfoPrint Solutions.

A januárban bejelentett összevonás keretében, a Ricoh – a világ egyik vezetõ digitális irodatechnikai megoldásokat kínáló vállalata – megvásárolta az IBM Nyomtatórendszerek Divízióját, hogy ezáltal erõsítse piaci pozícióit a dokumentumkezelõ és -feldolgozó megoldások, valamint a nagy teljesítményû nyomtatás területén. Az IBM Nyomtatórendszerek Divíziójából létrejött új vállalatban a Ricoh jelenleg 51%-ot birtokol, a fennmaradó 49% pedig a következõ három év során fokozatosan kerül majd a Ricoh tulajdonába.

A közös vállalat jelenleg a világ 18 országában mûködik (Argentína, Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, Olaszország, Japán, Mexikó, Peru, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Taiwan, az Egyesült Királyság és USA) és még az idei évben további bõvülést tervez.

Az InfoPrint Solutions, mely az IBM 1 milliárd dollár éves bevételt eredményezõ Nyomtatórendszerek Divízióján alapul, továbbra is profitálhat az IBM kiterjedt nemzetközi disztribúciós és értékesítési hálózatának elõnyeibõl. Az IBM partnerei és dealerei ezután is kínálni fogják az InfoPrint nyomtatási megoldásait, miközben az InfoPrint Solutions lesz az IBM preferált globális nyomtatási megoldás szállítója. Az IBM további egy évig nyújt még szerviz szolgáltatásokat az InfoPrint Solutions részére egy szolgáltatási szerzõdés keretében, aminek következtében több mint ezer IBM karbantartási szakember lép be a közös vállalatba.

?Mûködésünk megkezdésével milliárd-dolláros nagyságrendû vállalkozást hoztunk létre, melynek hátterében két olyan – vitathatatlanul piacvezetõ – cég áll, mint a Ricoh és az IBM" – nyilatkozta Tony Romero, az InfoPrint Solutions elnök-vezérigazgatója. ?Az innováció útján fogunk tovább haladni, hiszen vállalatunk tervei között komoly K+F beruházások szerepelnek, erõsíteni kívánjuk professzionális szerviz szolgáltatásainkat, és az eladás valamint a terméktámogatás területén is további fejlesztéseket és bõvítést tervezünk." 

Az InfoPrint Solutions, az IBM több mint negyvenéves nyomtatási üzletágban szerzett tapasztalataira, a Ricoh irodai megoldások terén szerzett ismereteire valamint a két cég 20 éves közös innovációjára és fejlesztési törekvéseire alapoz. Ennek köszönhetõen az új vállalat az irodapiac összes szegmensében komplex dokumentumkezelõ és -feldolgozó rendszereket kínálhat.

A kezdeti sikert igazolja, hogy a januári megegyezés óta már több új és meglévõ ügyfél is elkötelezte magát az újonnan létrejött közös vállalat mellett.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.