A Bonbonetti Csoport számára kiemelt jelentőséggel bír a 2013-as év. A hazai márkaépítés fontos állomása az első Bonbonetti Édességbolt szeptember első napjaiban történt megnyitása, a főváros szívében, az Andrássy úton.

 

A Bonbonetti Csoport számára kiemelt jelentőséggel bír a 2013-as év. A hazai márkaépítés fontos állomása az első Bonbonetti Édességbolt szeptember első napjaiban történt megnyitása, a főváros szívében, az Andrássy úton.

 

A világ 15. legnagyobb édességipari gyártójával, a Roshen Confectionery Corporation-nel tavaly kötött stratégiai megállapodás eredményeképpen már idén megindultak a budapesti gyárban a technológiai beruházások, fejlesztések. A cégcsoport célja a Bonbonetti márka további építése mind a hazai, mind az európai piacokon.

 

A Bonbonetti színekben pompázó márkabolt a már jól ismert minőségi Bonbonetti csokoládék, cukorkák mellett számos, csak itt kapható újdonságot kínál: cukorkákból, csokoládés drazsékból, különleges krémekkel töltött pralinékból válogathat az új ízekre vágyó édességrajongó. És valóban, van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

 

A tárlók mellett végigsétálva már a designos színükkel szemet vonzó csomagolás látványára beindul a vágy, a kóstolásra. A drazsék, pralinék és minden termék mellett megállva elolvashatjuk a bonbon-tünemény összetételét, tartalmát egyszóval minden jellemzőjét. Jómagam választani is nehezen tudtam, szinte Gombóc Artúr lettem és habzsoltam volna a kéket, a barnát, az ezüstöset, a táblásból a kicsit, a nagyot, a dobozost, és a fali tartókból a megszámlálhatatlan fajta csokoládé mázzal csalogató drazsét… ugye ne is folytassam.

Ezt látni kell, hogy elhatalmasodjon az érzés az ízlelésre. És nem fognak csalódni. Nem mese, amit írok.     

 

Újdonság az is, hogy a kimérési lehetőségnek köszönhetően a vásárlók számukra az éppen legkedvezőbb mennyiségű édességet vihetik haza vagy éppen saját válogatást készíthetnek a több mint tízféle, kézzel készült Bonbonita golyókból.

 

A Bonbonetti Édességbolt folyamatos akciókkal, kóstolókkal is várja hazai és a magyar édességekkel ismerkedő külföldi vásárlóit.

 

Az Édességbolt mellett a közös munka első gyümölcsei a tavasztól már kapható új Bonbonetti cukorkák, valamint a most bevezetett különleges minőségű Bonbonetti Elegance táblás csokoládék. A több mint 70 éves tibi márka is szolgál idén újdonsággal: a nyáron boltokba került tibi Classic tej- és étcsokoládé bár külsejében a régmúlt időket idézi, lágysága, finomsága, selymessége pedig már az idei első technológiai fejlesztések eredménye.

 

Az újdonságok:

 

Bonbonetti Elegance csokoládék:

A Bonbonetti és a Roshen együttműködésének legújabb gyümölcse a prémium minőségű Bonbonetti Elegance táblás csokoládé család. A 60% kakaótartalmú étcsokoládéból, törtmandulás ét- és tejcsokoládéból, valamint törtmogyorós tejcsokoládékból álló termékcsalád kiváló alapanyagokból készül. Egyedi kakaómasszáihoz a kakaót Afrika, Dél-Amerika, Ázsia legjobb kakaótermő vidékeiről szerzik be. A 10 darab egyedileg csomagolt szeletből álló táblák kielégítik a kifinomult ízlésű fogyasztók legmagasabb igényeit is.

 

Bonbonetti cukorkák:

Bonbonetti márkánk négyféle keménycukorkával, egy zselével és egy töltött gumicukorkával bővült, mely valódi újdonság a magyar piacon.

A Bonbonetti új gyümölcsös cukorkái valódi gyümölcsből készült koncentrátumot tartalmaznak, a puhacukrok növényi alapanyagból készülnek.

 

tibi Classic tej- és étcsokoládé:

Két új, azonban sokaknak ismerős tibi csokival jelentünk meg a boltokban. A tibi Classic tej-  és étcsokoládé grafikája a régi idők hangulatát idézi vissza, azonban új, modern csomagolásban. A tibi Classic nem csak csomagolásában, hanem ízvilágában is eltér a megszokott tibi ízektől. A tibi Classic tejcsokoládé világosabb színű, íze tejesebb, selymesebb a közismert tibi tejcsokoládénál. A tibi Classic étcsokoládé lágyabb állagával, kevésbé markáns, kesernyés ízével tökéletesen alkalmas arra, hogy aki idegenkedik a magas kakaótartalmú étcsokoládéktól, ezen a terméken keresztül „barátkozzon", ismerkedjen az étcsokoládék világával.

 

A Bonbonetti Csoport (rövid) története:

 

1868               

Magyarország legnagyobb csokoládégyárát megalapította egy német cukrászmester, akit a kiegyezés után felpezsdülő gazdasági élet, a hirtelen megsokasodó vállalkozási lehetőségek csábítottak. Magyarország legnagyobb csokoládégyárát         megalapította egy német cukrászmester, akit a kiegyezés után felpezsdülő gazdasági élet, a hirtelen megsokasodó vállalkozási lehetőségek csábítottak Pestre.

1883

A pesti Szentkirályi utcában megépül az emeletes gőzüzemű, új  csokoládégyártó gépekkel berendezett gyárépület, így honosodik meg  Magyarországon a nagyüzemi csokoládégyártás.

1928

Az alapító halála után örökösei modernizálják az egyre kevésbé versenyképes gyárat. Ennek hatására a cég megerősödik, és részvénytársasággá alakul át.

1934

Elindul az úgynevezett "porcelánozott" csokoládéfigura gyártása, amely különleges, a világon egyedülálló termék volt. A vállalat különös gonddal tervezett fióküzletei megtalálhatóak voltak minden magyarországi nagyvárosban, sőt Párizsban és Bécsben is. A csomagolást is jeles iparművészekkel (Lukáts Kató, Jeges Ernő, Szirmai Ilona) terveztették, és olyan népszerű márkái voltak, mint például a Frutti karamella, a Zizi drazsé, a Ropp ostyaszelet, a Bronhy, a Gripp cukorkák vagy az E kakaó a pöttyös dobozban.

1941

Megépül az ország legnagyobb, Európa egyik legmodernebb csokoládégyára a Vágóhíd utcában, előcsarnokában Mattioni Eszter monumentális, műemlékvédelem alatt álló, mai napig látható hímeskő képével. Az új gyár egyik első termékújdonsága a tibi csoki.

1948

A II. világháború során feldúlt, de berendezések terén viszonylag épen maradt gyárat államosítják, s beolvasztják a Magyar Édesipari Vállalatba.

1960

A dinamikusan fejlődő üzem felveszi a Budapest Csokoládégyár nevet, és nagyszabású rekonstrukciót, gépesítést hajtanak végre.

1992

A céget a német Stollwerck AG privatizálja és modernizálja a termelést. Beszüntetik a kis volumenben forgalmazható termékeket, de a tibi csoki, a konyakos meggy, a Dunakavics, a Francia Drazsé, a szaloncukrok és sok más finomság gyártása tovább folytatódik.

2004

A Mabelsoft Ltd. nemzetközi befektetési társaság tulajdonába kerülő Stollwerck Budapest Kft. megvásárolja a nagykanizsai Bonbonetti Kft-t is, ezáltal ostyákkal bővítve ki portfolióját.

2012

Tavasszal stratégiai szövetségi megállapodást jelentett be a Bonbonetti Csoport, az utolsó nagy hazai csokoládégyár és a világ 15. legnagyobb édességgyártó vállalata, a Roshen Confectionery Corporation. 

 

A Roshen a világ egyik legnagyobb, komoly piaci háttérrel rendelkező édesipari cége, több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, árbevétele közel 1,2 milliárd USD.  Hét édességgyárában több mint kétszázféle kiváló minőségű édességet gyárt, többek között csokoládét, cukorkát, kekszet, gyártási mennyisége jelentősen meghaladja az évi 400 ezer tonnát.

 

Magyarország legjelentősebb kapacitásokkal és 140 éves hagyományokkal rendelkező édesipari cégcsoportja, a Bonbonetti Csoport jelenleg 2 gyártó cégből áll: a budapesti székhelyű Bonbonetti Choco Kft-ből és a nagykanizsai Choco Bonita Kft-ből. Hazánk első számú édességgyártója a mai napig Vágóhíd utcai gyárában készíti a régi kedvenceinket, a tibi csokit, a Cherry Queen konyakmeggyet, a Bonbonetti szaloncukrokat vagy a közkedvelt Franciadrazsét és Dunakavicsot.

 

http://www.bonbonetti.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük