2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megnyitott a Ramada Resort Budapest és az Aquaworld

4 perc olvasás
<p align="justify"><span class="inline left"><a href="/node/20795"><img class="image thumbnail" src="/files/images/aqua3_2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Aquaworld - a "romtemplom"" title="Aquaworld - a "romtemplom"" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Aquaworld - a "romtemplom"</strong></span></span>Alig két év alatt készült el Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szálloda és fedett élményfürdő-együttese, a Ramada Resort Budapest és az Aquaworld vizibirodalom Újpesten, a Megyeri-híd lábánál. </p><p align="justify"> 

aquaworld - a "romtemplom"Aquaworld – a "romtemplom"Alig két év alatt készült el Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szálloda és fedett élményfürdő-együttese, a Ramada Resort Budapest és az Aquaworld vizibirodalom Újpesten, a Megyeri-híd lábánál.

 

aquaworld - a "romtemplom"Aquaworld – a "romtemplom"Alig két év alatt készült el Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szálloda és fedett élményfürdő-együttese, a Ramada Resort Budapest és az Aquaworld vizibirodalom Újpesten, a Megyeri-híd lábánál.

 

A 17,5 milliárd forintos beruházás a Ramada első tematikus szállodája Európában. Pfandler Katalin, a beruházó, egyben üzemeltető Interestate Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a 8,6 hektáron elterülő óriásberuházáson mind az építkezésen, mind a háttérben 500-500 ember dolgozott, a komplexum pedig 250 főnyi személyzetnek biztosít munkát. Az Aquaworld múlt hét végi tesztelésére a kivitelezésben dolgozókat hívták meg, akik a maximális 5-ös osztályzatból 4,3 pontot adtak a létesítményre, az általuk jelzett hiányosságokat azóta korrigálták, és bíznak a vendégektől kapott jeles osztályzatban.

A december 5-én nyíló Aquaworld a belépőt versenyképes áron kínálja, s a nyitás kapcsán a Ramada Resort Budapest is akcióval várja a vendégeket, 2 éjszaka áráért 3 éjszakát adnak.

Kelecsényi Ágnes értékesítési és marketingigazgató szerint a szálloda szlogenjének megfelelően itt „mezítlábtól lakkcipőig" várják a vendégeket, hiszen a szabadidős és a komoly üzleti és egyéb rendezvények egy fedél alatt találhatók, és minden korosztály érdeklődésére méltán számítanak.

 

Ramada Resort Budapest: wellness és konferenciák Újpesten

hotel ramada resort - egy "átlagszoba"Hotel Ramada Resort – egy "átlagszoba"A négy csillag superior besorolású Ramada Resort Budapest 261 szobát (ezen belül 8 junior suite-ot, 8 lakosztályt és 2 elnöki lakosztályt), valamint apartmanházában 48 két, illetve háromszobás lakóegységet kínál. Konferenciaközpontja közel 1000 fő befogadására alkalmas, természetes megvilágítású, tágas előterekkel, teraszokkal és modern technikai felszereltséggel. A legnagyobb teremben 550-en férnek el, és mobil falak segítségével akár 15 különböző méretű szekcióterem is kialakítható. A szálloda 8. emeletén exkluzív, körpanorámás bankett-terem kapott helyet.

A szállodán belüli spa- és wellness-központban többek közt kerti kiúszóval rendelkező élménymedence, szaunavilág, szépségfarm, fitneszterem, squash- és kültéri teniszpálya, pingpong terem, kondigépek kaptak helyet.

A vendéglátásról több házon belüli egység gondoskodik, svédasztalos étterem és különterem, elegáns á la carte étterem, a nyáron terasszal bővülő pub, kávézó, illetve bár nyílt. Az apartmanház alatt külön szórakoztatóközpont épült, ahol gondoltak a legkisebbekre is.

Edwin Broers, a Wyndham Hotel Group üzletfejlesztési igazgatója szerint az idén az USA-n kívül megnyílt 38 Ramada szállodából ez a legkülönlegesebb, és kiváló megközelítését maga is tapasztalta, hiszen alig 20 perc alatt ért el Káposztásmegyerre a repülőtérről.

 

Vízibirodalom számokban

Az Aquaworld – Vízibirodalom adottságait tekintve komoly attrakciót jelent mind a helyieknek, mind a turistáknak. A 72 méter átmérőjű, 5 emelet magas óriáskupola alatt készült élményfürdőben Angkor romtemploma dominál, állandó nyári hangulattal. Az Aquaworld 17 medencéje közül 15 egész évben üzemel, találni itt többek közt élménymedencét, gyerekeknek kreált játszómedencét (mellette játszóházzal), hullám- és szörfmedencét, valamint 3 méter magas ugrótornyot. A szaunavilágban számos izzasztó kamra mellett jégbarlang és Kneipp-medence létesült, csúszdából pedig 11 készült, a legmagasabb 17 méterről indul, a hagyma-csúszda pedig rövid, de intenzív élményt ígér. A vendéglátásról itt önkiszolgáló étterem és Aqua bár gondoskodik, a gyermek bankett-teremben pedig akár születésnapi zsúrok is rendezhetők.

(Turizmus Panorama Bulletin)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.