2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megoldások a jövő intelligens otthonai számára

2 perc olvasás

cuc_160.jpgAz E.ON új együttműködési megállapodással bővíti a digitális és hálózati ügyfélmegoldások terén szerzett szakértelmét. A vállalat egy szoftverfejlesztő startup vállalkozásban, az ilmenaui székhelyű Cuculusban szerzett részesedést. A partnerek közösen dolgoznak ki megoldásokat a jövő intelligens otthonai számára. A fejlesztés a dolgok internetén (Internet of Things, IoT) alapul, melyben különböző eszközök és rendszerek kommunikálnak egymással és vezérlik egymást az interneten keresztül.

Az új energiavilágban a napelemes rendszerek, az akkumulátoros tárolórendszerek – beleértve az olyan virtuális rendszereket is, mint az E.ON Solar Cloud –, az elektromos járművek és töltőrendszerek mind jelen lesznek az otthonokban. Ezeket a rendszereket folyamatosan automatizálni kell, és össze kell hangolni őket, hogy az energia felhasználása a lehető leghatékonyabb legyen. Eközben az energiafelhasználók egyre függetlenebbé válnak az energiaszolgáltatótól, és nem kell foglalkozniuk az egyes rendszerek optimalizálásával kapcsolatos bonyolult műveletekkel. Az intelligens mérők és az IoT technológia biztosítják az összehangoláshoz szükséges kommunikációt.

Erről a Cuculus ZONOS platformja gondoskodik. A rendszert már számos ügyfél használja szerte a világon az intelligens mérők vezérléséhez. A megoldás, melyet a cég 2007 óta folyamatosan továbbfejleszt, szigorú biztonsági követelményeknek is megfelel, méretezhető és rugalmas.

„Egyszerűen bővíthető és hatékony platformjával a Cuculus kiemelkedik versenytársai közül. Az együttműködés keretében olyan termékeket dolgozunk ki a Cuculusszal, melyek a jövő decentralizált energiarendszereinek lényegi elemeit adják” – mondta Philipp Ulbrich, az innovatív technológiai lehetőségek felderítéséért és a közös stratégiai beruházásokért felelős szakterület vezetője.

Kjartan Skaugvoll, a Cuculus vezérigazgatója így kommentálta a megállapodást: „Jövőképével az E.ON meggyőzött bennünket arról, hogy feltétel nélkül elkötelezett a jövőbeni energiapiac kihívásainak kezelése mellett. Az innováció és a gyors megoldások kulcsfontosságú sikertényezők az együttműködésünkben.”

http://www.cuculus.net/en/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.