2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MEGSZÉPÜL A BUDAI DUNAPART VÁRKERT BAZÁR ELŐTTI SZAKASZA

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79773"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image40_3.preview.jpg" border="0" width="467" height="143" /></a></span>A Várkert Bazár építésének második üteméhez kapcsolódóan megkezdődik a Lánchíd utcának és környékének a felújítása. Az április 29-én reggel induló munkálatok során a Várkert Bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket is. A munkálatok ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken. <p> 

image40 3.previewA Várkert Bazár építésének második üteméhez kapcsolódóan megkezdődik a Lánchíd utcának és környékének a felújítása. Az április 29-én reggel induló munkálatok során a Várkert Bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket is. A munkálatok ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken.

 

image40 3.previewA Várkert Bazár építésének második üteméhez kapcsolódóan megkezdődik a Lánchíd utcának és környékének a felújítása. Az április 29-én reggel induló munkálatok során a Várkert Bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket is. A munkálatok ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken.

 

Az elkövetkező években megvalósuló uniós fejlesztési program hosszú időre meghatározza a Várnegyed közlekedési rendszerét. A Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó, összesen majdnem 11 milliárd forintos európai uniós program részeként augusztus végéig tartanak majd a munkálatok a Lánchíd utcában, az Apród utcában, az Ybl Miklós téren és a Döbrentei utcában – hangzott el a Budavári Önkormányzat sajtótájékoztatóján. A vízvezeték kiváltásának költségeivel együtt nettó 1,66 milliárd forintos beruházás nagyságát mutatja, hogy a kivitelezőnek 19 ezer 900 négyzetméternyi aszfaltutat és járdát, valamint 3 ezer 530 folyóméternyi járdaszegélyt kell elbontania. Ezek helyére csaknem 4800 méternyi kiemelt és süllyesztett járdaszegélyt, 6700 négyzetméternyi bazalt nagykockakő burkolatot, a kerékpársávok számára több mint 2200 négyzetméternyi nagyelemes térkövet és további, 6 ezer négyzetméternyi vágott bazalt burkolatot fektetnek le az elkövetkező hónapokban. Emellett 42 kandelábert, 66 forgalomtechnikai jelzőoszlopot és 102 KRESZ-táblát helyeznek el itt, a több mint 5600 négyzetméternyi, felújított gyepfelület zöldellését pedig 5800 négyzetméteres automata öntözőrendszer segíti majd.

 

A most induló munkálatok – méretüknél fogva – jelentős forgalomkorlátozással járnak a környéken. Április 28-án éjféltől a munkálatok teljes idejére lezárják a forgalom elől a Lánchíd utcát, az Apród utcát, az Ybl Miklós teret (a Döbrentei utcát a csatorna-felújítás miatt már korábban lezárták). A Döbrentei tér felől a Várkert rakpart a villamospályán keresztül a célforgalom számára megközelíthető lesz. A munkálatokban érintett utcák lezárása miatt a Budavári Önkormányzat a Friedrich Born rakparton és az Erzsébet híd lehajtója alatt ideiglenes parkolókat jelöl ki, valamint az itt lakók számára a Huszár utca, a Váralja utca, a Fátyol utca és a Fogas utca parkolóhelyeinek az igénybe vételét javasolja.

 

A 86-os buszok kerülő úton, az Alagúton keresztül, a Döbrentei téren és a Szent Gellért téren át továbbra is a XI. kerületi végállomásig közlekednek. Az utazási nehézségek feloldása érdekében – a BKK tájékoztatása szerint – a rakparti villamosok sűrűbben közlekednek majd.

 

A munkálatok ideje alatt az itt lakók, az itt működő intézmények, vállalkozások, és munkahelyek számára a kivitelező mindvégig biztosítja a gyalogos megközelíthetőséget és a kiszolgáló forgalmat. A Várkert Bazár történetét, Ybl Miklós munkáságát és a felújítás közben talált régészeti leleteket bemutató kiállítások pedig továbbra is zavartalanul látogathatóak lesznek a déli palotákban.

 

A Budavári Önkormányzat a kivitelezőkkel közösen igyekszik mindent megtenni azért, hogy a beruházás a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon. A felújítási munkák menetéről bővebb információ a program hivatalos honlapján, a www.varfejlesztes.hu  címen található, valamint a környék lakóit a kivitelező rendszeres lakossági fórumokon tájékoztatja majd az építkezéssel kapcsolatos aktualitásokról.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.