Az idén június 9. és 18. között megrendezésre kerülő 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyprogramjának előadásaira április 18-án, hétfőn 10.00 órakor megkezdjük a jegyértékesítést – tájékoztatott a POSZT csapata.

 

Az idén június 9. és 18. között megrendezésre kerülő 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyprogramjának előadásaira április 18-án, hétfőn 10.00 órakor megkezdjük a jegyértékesítést – tájékoztatott a POSZT csapata.

 

„Jegyek a korábbi évektől eltérően NEM a Pécsi Nemzeti Színház jegyirodájában, hanem a jegymester.hu-n, valamint az alábbi jegyirodákban lesznek megvásárolhatóak egységesen 3.990 forintért:

Tourinform iroda: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7.

Kodály Központ Infopont: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Művészetek és Irodalom Háza: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.

Zsolnay Kulturális Negyed: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

 

Már elérhető a POSZT új honlapja is a www.poszt.hu webcímen, ahol a Verseny-előadások időpontjai, színlapjai, ajánlói, előadásfotók, és videók is megtekinthetőek.

Honlapunkon részletes információkat találnak a megújult programstruktúráról, a jegyértékesítésről, a Szakmai Tanácsadó Testületről, illetve természetesen magáról a Versenyprogramról is.

 

Az idei évtől a POSZT három alappillérre épül:

a korábbiakban megszokottakhoz hasonlóan a Pécsi Nemzeti Színház az évad legjobb, a válogatók által a Versenyprogramba beválogatott előadásainak ad otthont.

Ezzel párhuzamosan a Zsolnay Kulturális Negyedben megszervezzük a „POSZT Fesztivált", a Kodály Központban pedig a „POSZT bemutatja" programsorozat keretein belül minden este egy-egy különleges előadást mutatunk be Európa egyik leg-szebb, legtökéletesebb akusztikájú hangversenytermében.

 

A Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT egész ideje alatt ingyenes fesztiválbusz közlekedik!

 

A korábbi években a Versenyprogramot az OFF kísérte: ezt fejlesztettük tovább a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivállá, amellyel kettős célunk van. Egyrészt az idei évtől a Zsolnay Negyed adottságainak és számos játszóhelyének köszönhetően lényegesen több előadás, jóval sokszínűbb kísérőprogram kerül bemutatásra a POSZT keretein belül, mint korábban bármikor, másrészt a Fesztivál új találkozási pontként szolgálhat a nézők és a szakma számára egyaránt: pezsgő társasági életével, kávézóival, nagy beszélgetéseivel, kellemes, zöld környezetével reményeink szerint előbb-utóbb a Dante fájó hiánya által keletkezett űrt is betölti.

 

Az idei Fesztivál megszervezésekor szemünk előtt a „többet, szebbet, jobbat, nagyobbat" elve lebegett. A válogatók, a kritikusok, és a nézők minden évben több olyan előadást is szívesen a Versenyprogramban láttak volna, amelyek annak keretei közé nem fértek be – ezek eleddig nem tudtak megmutatkozni a POSZT-on. Az OFF programsorozat fesztiválprogrammá alakításával, illetve a programstruktúra megváltoztatásával a Zsolnay Negyed tágas helyszínén, jól felszerelt játszóhelyein lehetőségünk nyílik a Versenyprogramon túl további, színházi szakmai szempontból meghatározó produkciókat is meghívni.

 

Az OFF fesztiválprogrammá fejlesztése közben annak határait is kitágítottuk: az időbeli kor-látokat elvetve több olyan előadást is meghívtunk Pécsre, amelyek évtizedek óta futnak nagy sikerrel az ország különböző pontjain, így a nézők a legnagyobb klasszikusokat is megtekinthetik a fesztiválon.

 

Az idei évben minden korábbinál több független társulatot, kőszínházi és alternatív, mozgás-, táncszínházi, és gyerekelőadást hívtunk meg, miközben a kísérőprogramban a zenére is nagyobb hangsúlyt fektettünk: az idei évtől a POSZT Fesztiválon hazánk legnívósabb könnyű- és komolyzenei előadói közül többen is ellátogatnak.

 

A Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyével egy időben a Zsolnay Negyedben, napi 24 órában zajló POSZT Fesztivál tehát nívós kulturális programokat, minőségi kikapcsolódást nyújt a közönségnek, akik az igen kedvező árú jegy, illetve bérlet megvásárlásával a fesztiválprogram minden eseményére, előadására, kiállítására, programjára, illetve koncertjére ellátogathatnak. Bátran elmondhatjuk, hogy a POSZT Fesztivál nem csak az ország legnagyobb, de egyszersmind legkedvezőbb árú színházi fesztiválja lesz. A POSZT Fesztiválra hamarosan szintén elkezdjük árusítani a jegyeket, miközben a fellépőket, illetve a programok időpontját a következő hetekben mind honlapunkon, mind Facebook oldalunkon folyamatosan nyilvánosságra hozzuk.

 

A Fesztivál első három napján, a POSZT történetében először idén megszervezzük az Európai Előadóművészeti Egyetemek és Akadémiák Találkozóját is, amelynek keretein belül európai, határon túli, és magyar egyetemek vizsgaelőadásait mutatjuk be a nézőknek, amelyeket szakmai és kötetlen beszélgetések, workshopok, improvizációs tréningek követnek. Célunk, hogy az európai színházi folyamatokat elhozzuk hazánkba, fiatal művészeinket pedig megismertessük az európai színházi élet új generációjával és szakembereivel.

 

A „POSZT bemutatja"

A kísérőprogram másik alappillére a „POSZT bemutatja" programsorozat, amely a Kodály Központban bemutatásra kerülő, exkluzív estekből áll. Ezek között a programok között színházi előadásokat, operetteket-musicaleket, operaelőadásokat, önálló esteket, hangversenyeket, komoly- és könnyűzenei koncerteket egyaránt megtalálhatnak az érdeklődők. A „POSZT bemutatja" programsorozat jegyértékesítése szintén hamarosan kezdetét veszi.

 

A POSZT 2016-tól jóval több kőszínházi és független előadásnak, koncertnek, szakmai beszélgetésnek ad majd teret, mint a korábbiakban.

 

Találkozzunk Pécsett, idén június 9. és 18. között!" (A POSZT csapata)

 

A POSZT 2016. március 21-én megalakult Szakmai Tanácsadó Testületének (lásd: http://euroastra.hu/node/100280) javaslata alapján 2016. április 11. és 2017. március 5. között Árkosi Árpád rendező és Kovács Dezső színikritikus válogatja a 2017. június 8. és 17. között megrendezésre kerülő POSZT Versenyprogramjába bekerülő, 2016. március 1. után bemutatott színházi előadásokat.

 

A POSZT válogatói az SZTT döntése alapján hét nagyszínházi és hét kamaraszínházi produkciót (valamint két-két „tartalékelőadást") választanak ki, melyek a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházi termében kerülnek a 2017-es POSZT alatt bemutatásra.

 

A regisztrált előadásokat a válogatók 2016. április 11. és 2017. március 5. között tekintik meg, majd döntésüket 2017. március 6-án közlik a Szakmai Tanácsadó Testülettel. A POSZT a szerződéskötések után, öt munkanappal később hozza nyilvánosságra a 2017-es POSZT Versenyprogramjának előadásait.

 

2016. június 9-18.

POSZT

 

http://poszt.hu

https://www.facebook.com/posztpecs

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük