2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megújult a Startlap, Magyarország egyik közkedvelt nyitóoldala!

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3240"><img class="image thumbnail" src="/files/images/startlap.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.startlap.hu" title="www.startlap.hu" width="100" height="40" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><span style="font-size: 12pt; color: #0c225c; font-family: Arial"><a href="http://www.startlap.hu/"><u><font color="#0000ff">www.startlap.hu</font></u></a></span></span></span> <p>Megújult a Startlap, Magyarország kedvenc nyitóoldala. A Startlap csoport oldalait havonta több mint 2,6 millió egyedi látogató keresi fel a Medián Webaudit mérése alapján. Az immár testreszabható oldal friss, tetszetõs külsõvel és új, praktikus funkciókkal teszi egyszerûbbé és élvezetesebbé az internet használatát.</p><p>

  www.startlap.huwww.startlap.hu

Megújult a Startlap, Magyarország kedvenc nyitóoldala. A Startlap csoport oldalait havonta több mint 2,6 millió egyedi látogató keresi fel a Medián Webaudit mérése alapján. Az immár testreszabható oldal friss, tetszetõs külsõvel és új, praktikus funkciókkal teszi egyszerûbbé és élvezetesebbé az internet használatát.

  www.startlap.huwww.startlap.hu

Megújult a Startlap, Magyarország kedvenc nyitóoldala. A Startlap csoport oldalait havonta több mint 2,6 millió egyedi látogató keresi fel a Medián Webaudit mérése alapján. Az immár testreszabható oldal friss, tetszetõs külsõvel és új, praktikus funkciókkal teszi egyszerûbbé és élvezetesebbé az internet használatát.

Az 1999-ben elindított Startlap legutóbb 2003-ban esett át komolyabb megújításon. Az akkor bevezetett tartalmi és formai változások sikeresen erõsítették az oldal tartalomszolgáltatói jellegét. A fejlõdés azóta is töretlen: az internetes linkportál látogatottsági (havi egyedi látogatószám 2 639 425[1]) és márkaismertségi (54%[2]) adatait tekintve piacvezetõ.

A jelenlegi megújulás célja a portál funkcionalitásának fejlesztése és hangsúlyozása, azaz olyan praktikus és egyszerûen kezelhetõ szolgáltatások indítása, amelyek a felhasználók számára valóban hasznos segítséget nyújtanak a mindennapi internethasználat során. Ennek megfelelõen a Startlap leghangsúlyosabb dobozaiba kerültek a keresõk, a levelezõk és a közösségi oldalak, illetve mind mérete, mind megjelenése révén kiemelésre került a Saját linkek doboz. Emellett átláthatóbbá válnak a Startlap rovatai és a Lap.hu oldalakat összesítõ Lapkatalógus is.  

A hazai piacon egyedülálló újdonságnak számít a Startlap Saját Linkek szolgáltatása, melynek segítségével a felhasználók egy helyre gyûjthetik akár az összes számukra fontos weboldalt, és azokat címkék segítségével kategorizálhatják. Az online linkgyûjtemény egy egészen egyszerû regisztráció után bárhonnan elérhetõ, így tökéletesen alkalmas a böngészõk Kedvencek funkciójának kiváltására, hiszen a felhasználó ezek után a tárolt linkjeit nem csak azon a számítógépen éri el, ahol elmentette õket. A Saját Linkek gyûjtemény tetszés szerint megválasztott tíz linkje megjeleníthetõ a Startlap nyitóoldalán is a Saját linkek dobozban.

A designváltásnál fontos szempont volt az oldal korszerûségének hangsúlyozása, ugyanakkor a nagyszámú lojális felhasználó kötõdésének erõsítése. Az új megjelenés része a méretváltás is, amelynek köszönhetõen ?szellõsebbé", áttekinthetõbbé és így olvashatóbbá vált az oldal.

A Startlap megújulását kiterjedt marketingkommunikációs kampány kíséri, melyet egyhetes teaser szakasz elõzött meg az oldalon. Az online és nyomtatott médiafelületeken egy hónapig futó kampány fõsora ?Add a Startlaphoz kedvenc oldalaidat!", szlogenje: ?Startlap.hu – A legjobb weboldalak egy helyen a kedvenc linkjeiddel!", és a megújulás kommunikálásán kívül a kiemelt funkciók használatára ösztönzi és tanítja a felhasználókat.


[1]  Forrás: Medián Webaudit 2007. május – havi egyedi látogató szám.

[2]  Forrás: A TGI Magyarország (http://www.tgi.hu/) április havi márkaismertségi adatai alapján, melynek mintája reprezentatív a 14-69 év közötti magyar lakosságra nem, életkor és település szerint. Az adatbázis 16 ezer fõs. A TGI adatbázis feltöltése havi kérdezéssel történik. A kérdezés módszere részben önkitöltõs kérdõív, részben személyes interjú.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.