2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megváltozott arculattal folytatja munkáját a Petőfi Irodalmi Múzeum

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97342"><img class="image image-preview" src="/files/images/pim.preview.jpg" border="0" width="477" height="185" /></a></span>A kommunikációs eszközökben és trendekben az elmúlt években bekövetkezett változások, mint például az új kommunikációs felületek megjelenése új feladat elé állította a múzeumot.</p> <p> 

A kommunikációs eszközökben és trendekben az elmúlt években bekövetkezett változások, mint például az új kommunikációs felületek megjelenése új feladat elé állította a múzeumot.

 

A kommunikációs eszközökben és trendekben az elmúlt években bekövetkezett változások, mint például az új kommunikációs felületek megjelenése új feladat elé állította a múzeumot.

 

Szembe kellett azzal is néznünk, hogy internetes megjelenésünk felett lassan eljár az idő" – tájékoztatott Brávácz Alexandra (Petőfi Irodalmi Múzeum, Közönségkapcsolatok és Marketing Főosztály). „Portálunk, a www.pim.hu mind szerkezetében, mind technikai feltételrendszerében már korszerűtlenül működik. Sem az új elvárásoknak, sem a hatalmas adattárolásnak, a megfelelő vizualitás követelményeinek és a biztos szolgáltatásnak nem felel meg. Új portálra és megújult felépítésre van szükségünk ahhoz, hogy katalógusainkat, adatbázisainkat korszerű navigációs eszközzel mind szélesebb közönséghez tudjuk eljuttatni.

 

Ezért még az év elején elkezdődött egy előkészítő munka, hogy az arculatot és a honlapot megújítsuk. Abból indultunk ki, hogy mára kiemelt szerepet játszanak egy művészeti vagy kulturális feladatokat ellátó intézmény életében is a figyelemfelhívó, vizuális megoldások, melyek az aktuális tárlatok szellemiségét és az adott intézmény értékeit egyszerre közvetítik.

 

Ebben a megváltozott helyzetben a múzeum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a jelenlegi arculati ruháját lecserélje és egy korszerűbb, a mai igényeket is kielégítő és előremutató, friss új külsővel álljon a nagyközönség elé.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel történő közös munkával mostanra elkészült múzeumunk új logója, továbbá megújult kis-és nagyarculata is, amit hamarosan kiadványainkon, plakátjainkon és épülő új portálunkon is láthat a közönség.

 

A honlapon még dolgozunk, várhatóan a közeljövőben élesedik. A tervekben megvalósuló modern szellemiség jól tükrözi a múzeum filozófiáját és küldetését, miszerint a hagyományok megtartása mellett egy modern, a fiatalokat is megszólító  design-nal szeretnénk a közgyűjtemények csapatában jelen lenni."

 

www.pim.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.