A Talentikum Tehetségkutató rendezvény felhívása 15-25 éves fiatal előadók részére. Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Animus Egyesület szervezésében tehetségkutató rendezvényt hirdetnek 15-25 év közötti Kárpát-medencei fiatal előadóknak.

 

A Talentikum Tehetségkutató rendezvény felhívása 15-25 éves fiatal előadók részére. Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Animus Egyesület szervezésében tehetségkutató rendezvényt hirdetnek 15-25 év közötti Kárpát-medencei fiatal előadóknak.

 

A tehetségkutatón NEM zenés produkciókat, hanem egyéb színpadi produkciókban kiemelkedő előadókat keresnek (bűvészet, tánc, stand up comedy, slam poetry stb.)

 

„Milyen produkcióval indulhatsz?

Szinte bármilyen színpadi műsorral, amely nem hosszabb 6 percnél – kivéve a zenekari, énekes produkciókat. (Az énekes/zenekari produkciókat az Animus Egyesület által szervezett 2017-es Egri Csillag Születik rendezvényre várjuk majd!)

Megmutathatod talentumod, tehetséged például stand up comedyben, slam poetryben, bűvészetben, szóló- vagy csoportos táncban, kígyóbűvölésben, látványos malter-csiklandozásban vagy félelmetes lajhár-idomításban – BÁRMIBEN, amiben sikeresen és látványosan tudod szórakoztatni a nézőket.

Az egyes produkciókban a színpadon közreműködők száma maximum 8 fő lehet!

Külön kategóriák, műfaji megkötések nincsenek (azon kívül, hogy a Talentikum hangsúlyozottan NEM énekes vetélkedő), minden döntőbe került produkció versenyezni fog egymással a Talentikum Tehetségkutató fődíjáért.

 

Hogy nyerheted meg a Talentikum tehetségkutatót?

A verseny menete

A Talentikum Tehetségkutató elődöntője a Talentikum Facebook-oldalán zajlik november 10-én 15.00-ig, a döntő pedig Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (Eger, Bartók Béla tér 6.) lesz 2016. november 13-án, vasárnap 15.00-kor!

Tölts fel a Talentikum Facebook-esemény (!) oldalára a produkciódból egy maximum egy perces részletet (a részleteket lásd lentebb!) legkésőbb 2016. november 10-én 15.00-ig.

A feltöltéseket ide várjuk: https://www.facebook.com/events/347411578940713

A beérkezett produkciók előzsűrizésen esnek át 2016. november 10-én, a zsűri döntését pedig legkésőbb november 11-ig feltöltjük a tehetségkutató Facebook-oldalára.

A november 13-án, vasárnap 15.00-kor megrendezésre kerülő döntőbe a zsűri 7 produkciót hív meg.

Az interneten közönségszavazással további 3 produkció jut a döntőbe annak alapján, hogy a Facebook oldalon az egyes produkciók hány like-ot (vagy magyarosan lájkot) kaptak.

Ha a legtöbb lájkot elért produkció(ka)t a zsűri már meghívta a döntőbe, akkor értelemszerűen a még döntőbe nem került előadókra adott közönségszavazatok (like-ok) száma dönt.

2016. november 11-én, a döntőbe jutott produkciók bemutatását követően kiderül, melyik produkció/melyik előadó kap lehetőséget, hogy a közönség támogatásával bemutatkozzon a november 13-i döntőben.

Nevezési díj: NINCS!

Díjak: Fődíj, Különdíj, Közönségdíj

 

Fődíj

A Talentikum Tehetségkutató döntősei emléklapot, a helyezettek emléktárgyat kapnak.

A tehetségkutató nyertese a CFilm Visual Works jóvoltából egy imázsfilm/reklámfilm ingyenes elkészítését kapja ajándékba.

Különdíj

A tehetségkutató rendezvényen a legjobb egri, vagy egri kötődésű produkció Eger Város különdíjat kapja.

(A félreértések elkerülése végett: a Talentikum fődíjára bárki esélyes lehet – érkezzen bárhonnan Magyarországról vagy határainkon túlról.)

A különdíj nyertese tárgyjutalomban részesül.

Közönségdíj

A színpadi produkciók bemutatását követően, a zsűri értékelése közben, a közönség leadhatja szavazatát a nézők által legjobbnak ítélt produkcióra.

A közönségdíjas előadó tárgyjutalomban részesül.

 

Tippek:

– Ha feltöltötted a produkciódat a Talentikum Facebook-oldalára, megosztásra fel, hogy sokan megnézzék és láljkolják a műsorodat.

– Bármilyen színpadi produkcióval nevezhetsz, de figyelj rá, hogy a feltöltött max. 1 perces videófelvételed jó minőségű legyen. Ha a döntőbe kerülsz, ügyelj rá, hogy egy színházterem színpadán lépsz fel, és a produkciódat nemcsak a zsűri, hanem a hátul ülők is szeretnék élvezni!

 

Jelentkezés a Talentikum Tehetségkutatóra

Maximum 1 perces videó feltöltésével a Talentikum Tehetségkutató Facebook-oldalára (ez ugye az elődöntő – a döntőbe jutott produkciókat 2016. november 11-én legkésőbb 15.00-ig írásban értesítjük és a döntőbe került produkciók nevét a rendezvény Facebook-oldalára is feltöltjük.)

Jelentkezési határidő: 2016. november 10-én 15.00

 

A döntő menete

2016. november 13-án 15.00-kor a döntőbe jutott produkcióknak egy minimum 2, maximum 6 perces produkciót kell bemutatniuk.

A produkciókat a zsűri azonnal értékeli a bemutatásuk után.

Az utolsó produkció értékelése után rövid szünet következik.

A szünetben a közönség szavazhat az általa legjobbnak ítélt produkcióra.

A szünet után a zsűri kihirdeti a Talentikum Tehetségkutató győztesét, és a két különdíjas (Eger Város Díja, Közönségdíj) produkciót.

Egyéb szabályok, feltételek

Fontos, hogy rendelkezz az általad előadott produkció esetleges jogaival! Ha más szellemi termékét engedély nélkül használva indulsz el, a zsűri kizárhat a versenyből.

Kreativitást elő! Eredeti produkciókat, eredeti előadókat, eredeti tehetségeket keresünk!"

(Szép Bence a Talentikum Tehetségkutató szervezője, az Animus Egyesület alelnöke)

 

A rendezvény fővédnöke és a zsűri elnöke:

Rázsi Botond, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere

Kiemelt támogatók:

Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága, Nemzeti Kulturális Alap

Támogatók:

Animus Egyesület, CFilm Visual Works, ComMedias Egyesület, FM7 Rádió, Rádió Eger

Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, Eger, Egriprogramok.hu, Emporium Consulting Kft.

 

https://www.facebook.com/events/347411578940713

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük