A Szputnyik Hajózási Társaság amellett, hogy két produkciót próbál párhuzamosan (a Vígben Bodó, a Jurányiban Radnai), megszakítva a próbafolyamatokat repked erre-arra, eleget téve a nemzetközi meghívásoknak, e megfeszített tempó mellett, még jó híreket is kap! Ezeket szeretném megosztani Olvasóinkkal.

 

A Szputnyik Hajózási Társaság amellett, hogy két produkciót próbál párhuzamosan (a Vígben Bodó, a Jurányiban Radnai), megszakítva a próbafolyamatokat repked erre-arra, eleget téve a nemzetközi meghívásoknak, e megfeszített tempó mellett, még jó híreket is kap! Ezeket szeretném megosztani Olvasóinkkal.

 

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciójában 2014. január 8-án mutatják be Gogol zseniális komédiáját A revizort. A revizor mindig aktuális, szatirikus és groteszk kép a korrupció ördögien álnok rendszeréről, amelyben csak az egyéni érdekek számítanak.

 

Egy vidéki kisváros elöljáróságai, képmutató és szánalmas figurái lázas igyekezettel próbálják elfedni a visszaélések, sikkasztások és hazugságok minden nyomát, miután egy jogtalanul felbontott levélből értesülnek a titkos utasítással rendelkező fővárosi revizor érkezéséről. A város vezetői pontosan tudják: saját, jól felfogott érdekük, hogy a vizsgálat idejére helyreállítsák a közrendet, és lekenyerezzék a revizort – persze ehhez meg kell találniuk az inkognitóban érkező, vizsgálódó idegent. Gyanújuk viszonylag hamar Hlesztakovra, a pétervári fiatalemberre terelődik, aki már jó ideje a város fogadójában tartózkodik.

Hlesztakov jelentéktelen kis írnok, minden pénzét eljátszotta kártyán, nem tud hazautazni és számláit sem tudja rendezni. Szolgájával, Oszippal már éheznek, és a küszöböt rágják, ám ekkor váratlanul betoppan hozzájuk a szerencse, hiszen a rettegő tisztviselők elkezdik megvesztegetni. Mindenekelőtt rendezik tartozásait, ajándékokkal halmozzák el, szállást adnak neki, és fogadást szerveznek a tiszteletére. Hlesztakov pedig élvezi a hirtelen jött szerencséjét: mindent elfogad, átvesz, megnéz, meghallgat, örömmel ellátogat bárhova – legyen az iskola, toloncház, kórház, börtön -, ahova a polgármester invitálja, és ahogy kell, nem ígér semmit…

 

Szereplők:

Anton Szkvoznyik-Dmuhanovszkij, polgármester – Hegedűs D. Géza

Anna, a felesége – Járó Zsuzsa

Marja, a lánya – Rainer Micsinyei Nóra

Varja, a lánya – Koblicska Lőte

Ivan Hlesztakov, pétervári tisztviselő – Lengyel Tamás

Oszip macskája – Gonda Kata e.h.

Ammosz Ljapkin-Tyapkin, bíró – Hevér Gábor

valamint Kerekes József, Józan László, Molnár Áron, Szabó Zoltán, Lajos András, Géczi Zoltán, Karácsonyi Zoltán, Fábián Szabolcs e.h., Mózes András e.h., férfi- és nővendégek, kereskedők, polgárok, kérvényezők.

Zeneszerző: Klaus Von Heydenaber, dramaturg: Kovács Krisztina, Róbert Júlia.

Rendező: BODÓ Viktor

Bemutató: 2014. január 8. – Vígszínház

"Magyarország-fesztivált" rendeznek Bécsben – Az Anamnesis is ott lesz.
A bécsi Burgtheater megerősítette, hogy márciusban "Magyarország-fesztivált" rendez. Az eseményre meghívták a Bodó Viktor-féle Szputnyik Hajózási Társaságot. (Salzburger Nachrichten/Kleine Zeitung) A Szputnyik Hajózási Társaság és a Katona József Színház közös produkcióját, az Anamnesist hívták meg a szervezők.

Závada Péter az egyik legkreatívabb magyar.
A Kreatív október óta kereste Magyarország 25 legkreatívabb emberét – nem csak reklámosokat. A lényeg az volt, hogy teljesítménye kiemelkedő és nemzetközi összehasonlításban is jelentős legyen, ám nem kell nemzetközileg ismertnek lennie. Az olvasók is beküldhették ajánlásaikat. A Kreatív munkatársai nem gondolták volna, hogy a közönség kreativitásról való gondolkodása ennyire egy irányba mutat majd a szerkesztőkével.
Závada Péter, – 31 éves, író, költő rapper és slam-poetry előadó, Akkezdet Phiai banda tagja – a REFLEX című előadás írója és dramaturgja vezetékneve kezdőbetűje miatt az utolsó helyen van.

De csak a 'Z' miatt!

 

http://www.szputnyik.com/

https://hu-hu.facebook.com/pages/Szputnyik-Haj%C3%B3z%C3%A1si-T%C3%A1rsas%C3%A1g/100128166733768 

Lantai József