2022.szeptember.27. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mi van az alagút végén?

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78887"><img class="image image-_original" src="/files/images/b%C3%A9k%C3%A9scs%20(1).jpg" border="0" width="457" height="322" /></a></span>2014. március 27-én, a Színházi Világnapon kezdetét vette a XIX. Magyar Drámaíró Verseny. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/78785">http://euroastra.hu/node/78785</a>) A Békéscsabai Jókai Színház István, a király című előadása előtt a címek kisorsolásával elindult a „Verseny".</p> <p> 

b%c3%a9k%c3%a9scs%20(1)2014. március 27-én, a Színházi Világnapon kezdetét vette a XIX. Magyar Drámaíró Verseny. (lásd: http://euroastra.hu/node/78785) A Békéscsabai Jókai Színház István, a király című előadása előtt a címek kisorsolásával elindult a „Verseny".

 

b%c3%a9k%c3%a9scs%20(1)2014. március 27-én, a Színházi Világnapon kezdetét vette a XIX. Magyar Drámaíró Verseny. (lásd: http://euroastra.hu/node/78785) A Békéscsabai Jókai Színház István, a király című előadása előtt a címek kisorsolásával elindult a „Verseny".

 

A cím a Heti Válasz napilap aznapi megjelent lapszámából került kiválasztásra.

A választék ez alkalommal is nagy volt: Második hidegháború?, Nulla-huszonnégy, Az Arany Tigris félénk hőse, 20 név – 20 szavazat- záporoztak egymás után a választási lehetőségek.

 

A sorsolásnál Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője és a versenyt megálmodó Siposhegyi Péter fia, Siposhegyi Zoltán is közreműködött. A szerencsés írás, melynek címe a megszületendő darabok címe is lett egyben a 4-es metró nagyon is aktuális megnyitásáról szól: Mi van az alagút végén?

 

A szállodai szobák ajtaja bezárult.

A verseny új színfoltjaként 2014-ben a Napsugár Bábszínház is bekapcsolódott, így idén három bábszínházi darab is életre kel. (lásd: http://euroastra.hu/node/78834) Pozsgai Zsolt, Székely Csaba, Vörös István vállalva, hogy egy éjszaka során egyfelvonásos színdarabot ír, magára zárta a szállodai szoba ajtaját és lázas munkába kezdett.

Eközben a három bábdarab megvalósításához azonos feltételek mellett Fekete Ádám, Orbán János Dénes, Szálinger Balázs is hozzá kezdett. Hajnali 5-kor elsőként Vörös István ajtaja nyílt, aki ekkor már az asztalra tette az elkészült szövegkönyvet. Ezt követte 7-kor Pozsgai Zsolt, majd 8-kor Székely Csaba írása.

 

A szövegkönyv életre kel

A verseny második részében az elkészült alkotások kelnek éltre. Péntek reggel az MTV Ma reggel élő adásában derült ki, hogy melyik színészcsoport, mely rendezővel fog együtt dolgozni az elkövetkező 24 órában. Kolti Helga és csapata Béres Lászlóval, Ullmann Mónikáék Csurulya Csongorral és Besenczi Árpádék Szabó K. Istvánnal kezdik el a munkát.

 

A verseny hatalmas kihívás a résztvevőknek, hiszen párhuzamosan több előadást is színpadra kell állítani.

A munka már lázasan zajlik, és hogy mi van az alagút végén, az szombat este kiderül.

 

2014. március 27-30.

XIX. Magyar Drámaíró Verseny

Békéscsabai Jókai Színház

 

http://jokaiszinhaz.hu/

http://barkaonline.hu/

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.