2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Milyen töltők biztosítanak számunkra kényelmesebb töltést?

4 perc olvasás
Bemutatunk egy óratöltőt, amely mágneses dokkoláson alapul.
iphone es apple watch tolto

A telefonok és az okosórák mára szinte minden ember életének a szerves részét képezik. Emellett az is fontos számunkra, hogy milyen töltőt vásárolunk ezekhez az eszközökhöz. A megfelelő töltő kiválasztása kényes feladat lehet, főleg akkor, ha az az elsődleges szempont, hogy bárhol, bármikor tölthessük vele a készülékeinket. A vezeték nélküli töltők rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, és ennek leginkább az az oka, hogy egyszerűen és kényelmesen lehet őket használni. Vásárlás előtt azonban érdemes utánajárni, hogy milyen eszközök biztosíthatnak hosszú távon is stabil és biztonságos töltést. Megmutatjuk, hogy mi milyen töltőket javaslunk okostelefonhoz és Apple Watch karórához, és azt is, hogy melyik az a töltő, amelyik mindkettővel kompatibilis.

Kettős tekercses kialakítás, túlmelegedés gátló, és ,,gyorstöltés” funkció

Ma már rendkívül nagy a választék, ha egy kompakt, és mégis praktikus telefontöltőt szeretnénk vásárolni magunknak. Egy stílusos töltőállvány nagymértékben képes feldobni akár az irodánk, akár az otthonunk vagy a szobánk kinézetét. Ha egész nap rohanunk egyik pontból a másikba, érdemes olyan töltőt választani, amely könnyen igazodik a tempónkhoz, és van rajta gyorstöltés funkció is. Éppen ezért bizonyulhat jó választásnak az ESR Lounge Qi vezeték nélküli tartó, ugyanis ennek a készüléknek ez a funkció az egyik legnagyobb versenyelőnye. A hőelvezetést sikerült az eddigieknél is hatékonyabban megoldani, ezáltal pedig a töltésfolyamat is jóval stabilabb.

Figyelembe kell venni azonban, hogy rengeteg olyan telefon is van, amely nem támogatja ezt a funkciót. A töltő ezt azonban rögtön képes felismerni, ahogy ráhelyezzük a készülékünket. Emellett további komoly előnyöket is magáénak tudhat ez az eszköz, ilyenek például:

  • Az úgynevezett kettős tekercses kialakításnak köszönhetően a telefonunkat fekvő és álló helyzetben egyaránt tölthetjük, ezáltal pedig kényelmesen felhelyezhetjük rá akár videochatelés közben is, és nem kell forgatnunk a telefonunkat.
  • Meggátolja a túlmelegedést, a rövidzárlatot, valamint a túltöltöttséget is, és ennek köszönhetően akkor sem kell aggódnunk, ha hosszabb ideig a töltőn felejtenénk a telefonunkat.
  • Emellett a termék a legtöbb telefontokon keresztül is jól illeszthető, egyedül a 4 mm-nél vastagabb, illetve a fémből készült borítók akadályozhatják a töltést.
  • Ha pedig idegen tárgyat érzékel, a készülék rögtön lágy fényjelzéssel jelez.

applewatch magneses toltodokkolo

Egy óratöltő, amely a mágneses dokkoláson alapul

Egy mai óra már nem csak arra jó, hogy megmutassa a pontos időt. Egy óra manapság már presztízskérdés. Aki számára szintén ilyen fontos eszmei értékkel bír, hogy mit visel a karján, annak biztosan megfordult már a fejében, hogy beszerezzen egy Apple Watchot. A mai Watchok felérnek egy csuklón hordozható kisebb számítógéppel, ezért feltétlenül ajánljuk hozzá az Apple Watch mágneses töltődokkolót, amely a töltés technológiájában már javában eltér a hagyományos eszközöktől, hiszen a töltést mágneses indukció generálja. Emellett:

  • Elég a csatlakozót csak az óra hátlapjához érinteni, a mágnesek pedig maguktól a helyére „pattintják” azt.
  • A dokkoló a 38/40/41/42/44/45 mm-es modellekkel is ugyanúgy töltéskompatibilis.
  • A készülék a Lightnink-USB kábellel és az 5W-os Apple USB hálózati adapter segítségével csatlakoztatható, és kétféleképpen tölthető: az óra kioldott szíjával a dokkolóra laposan fektetve, illetve oldalára fordítva. Utóbbi esetben a karóránk ébresztőóraként is funkcionálhat.

vezetek nelkuli telefon tolto

Kettő az egyben

Ha nem szeretnénk a telefonunkhoz és az óránkhoz is külön töltőt vásárolni, hanem inkább „két legyet ütnénk egy csapásra”, akkor a Baseus Planet 2in1 iPhone és Apple Watch Qi vezeték nélküli töltő jó választásnak bizonyulhat.

Ez az eszköz alkalmas arra, hogy iPhone telefonunkat és Apple Watchunkat egyszerre, egy időben és helyen tölthessük, ráadásul vezeték nélkül. A termék egy elegáns, letisztult, minimalista stílust tükröz, a csúszásgátló kialakításnak köszönhetően pedig megvédi a telefont attól, hogy lecsússzon a helyéről.

Az említett termékre szintén jellemző a két tekercses kialakítás, ráadásul a beépített védelmi rendszer miatt nem kell félnünk a készülékek esetleges túlforrósodásától, valamint a feszültségingadozástól sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.