2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Minek örülnél ajándékba?

5 perc olvasás
Ötleteket adunk az ajándék kiválasztásához.
targyak

A karácsony elmúltával azt gondoljuk, hogy fellélegezhetünk az ajándékozás terén, hiszen mindenkinek sikerült ajándékot venni, és mindenkinek mondtunk valamit, amire mi vágytunk. (Aztán, hogy ebből mi került ténylegesen a fa alá, az már egy másik kérdés.) Sajnos vagy szerencsére azonban ennek ellenére nem rakhatjuk fel a lábunkat az asztalra gondolatban, hiszen egész évben résen kell lennünk, hogy az éppen aktuális ünnepi alkalmakon is tökéletes meglepetésekkel szolgáljunk, illetve, ha felteszik nekünk a nagy kérdést, hogy minek örülnénk a születésnapunkra, névnapunkra, akkor legyen valami a tarsolyunkban. Ebben a cikkben most kissé rendhagyó módon abból a perspektívából közelítjük meg az ajándékvásárlást, hogy mi van akkor, ha minket kérdeznek meg, hogy mi is a szívünk vágya.

“Próbáld már meg kideríteni, hogy mit szeretne kapni!”

Ha valaki ebben a pillanatban nekünk szegezi a kérdést (természetesen odaszúrva a “de ne mondd meg neki, hogy elmondtam, hogy ő kérdezi” paragrafust), hogy minek is örülnénk ajándékba, akkor vajon tudnánk azonnal válaszolni valamit? Nem is olyan könnyű, ugye? Először is, az emberi természetben benne van, hogy nem akarunk drága dolgot mondani, ugyanakkor, ha rendszeresen kapunk az adott illetőtől ajándékot, akkor azért nagyjából tisztában vagyunk az árkategóriával, amiben gondolkozhatunk. Ez kőkemény gazdasági alapokra helyezett, mégis emberi magatartás – nincs is ezzel semmi baj. További kritérium, hogy ha már mi döntünk arról, hogy mivel ajándékozzanak meg minket, akkor az legyen számunkra hasznos.

Éljünk a választás lehetőségével

Ha már szabad kezet kaptunk a saját meglepetésünk kiválasztásában, próbáljuk meg a javunkra fordítani, és valóban olyan dolgot kérjünk, amit rendszeresen (akár napi szinten) használunk, és a javunkat, komfortunkat szolgálja. Mi az, ami mindig velünk van? Nem…nem a személyi igazolvány, vagy az autó forgalmija, hanem a telefonunk. Szerves része az életünknek, nincs olyan nap, hogy ne mélyednénk el benne, legyen szó akár embertársainkkal, különféle csatornákon folytatott kommunikációról, szórakozásról, útvonal navigációról, vagy a tökéletes vacsora receptjéről és persze annak kalóriatartalmáról. A telefont mindig használjuk, ennél fogva tehát bármi praktikus és hasznos, ami ezzel összefügg. Ráadásul egy-két évente új készüléket vásárolunk (kapunk ajándékba). Gondoljuk csak át gyorsan, hogy:

 • Nincs még rajta fólia, ami megóvja a karcolásoktól, vagy töréstől?
 • Nincs még rajta átlátszó, vagy akár páncélozott, mindennek ellenálló tok?
 • Nincs még vízálló tokunk, amivel lefotózhatjuk könnyűbúvárkodás közben a korallok közt megbúvó bohóchalakat?
 • Nincs még karpántunk, amivel sportolás közben is biztonságosan magunkra rögzíthetjük a telefont?
 • Nincs még kihangosítónk az autóban?
 • Nincs még vezeték nélküli fülhallgatónk, amibe nem gabalyodunk bele?
 • Nincs még okosóránk, amivel a telefont össze tudjuk hangolni?
 • De ha okosóránk van is, akkor van-e hozzá tokunk, fóliánk? Hiszen az óra is sérülhet, ráadásul nem kell, hogy hegyeket másszunk hozzá, elég csupán egy rossz mozdulat, ezért jó, ha az is fel van vértezve.

Újévi fogadalom

Ha idén is tettünk olyan ígéretet magunknak, hogy megszabadulunk néhány felesleges kilótól, vagy csak egy árnyalattal tudatosabban szeretnénk élni, akkor kérhetünk magunknak egy okosmérleget, hogy folyamatosan meggyőződhessünk róla, hogy jó úton járunk. Nagy segítséget nyújthat számunkra a különféle funkcióival.

 • A testzsír százalékban kifejezve, a test tömegéhez viszonyítva, a zsírmennyiség alapján számítva.
 • Sovány testtömeg kilóban kifejezve, (testtömeg mínusz a zsírmennyiség).
 • A testfolyadékok a teljes testtömeg százalékában kifejezve, jelezve a testben található összes folyadékmennyiséget.
 • Az izom tömege kilogrammban kifejezve, amely jelzi a test izmainak súlyát.
 • A csonttömeg kilogrammban kifejezve.
 • Zsigeri tömeg indexben kifejezve: zsírok, amelyek megtalálhatók a hasüregben, amely körülveszi a létfontosságú szerveidet.
 • Algoritmus segítségével a mérleg kiszámolja az optimális napi kalóriabevitelt.

Azaz minden téren, kíméletlenül közli velünk a valóságot, és ezzel ráadásul még motivál is. Ez bizony az egész családnak jól jöhet.

A tisztánlátás végett

Ha családi házban élünk, praktikus lehet akár egy biztonsági kamera is. Az egyszerűbb modellektől egészen a high-tech funkcióval (látószög, tárhely, kompatibilitás, zoom, infra/éjjellátó képesség, kétirányú hang stb…) rendelkező készülékekig válogathatunk, igényeinknek megfelelően. Ez szintén támogatja az egész családot, illetve akár push értesítést is kaphatunk arról, mikor tolja a szomszéd a kukáját az autókijáratunk elé.

Ha pedig egy kütyümániásnak szeretnénk valami jó meglepit, akkor egy hangvezérelt okosizzó is jó megoldás lehet, hiszen ez is az egész család számára hasznos, így senki nem támaszthat kifogást ellene.

Reméljük, hogy néhány ötlettel tudtunk segíteni abban, hogy amikor kívánságlistát állítasz össze másoknak vagy magadnak, esetleg csak súgni szeretnél egy kétségbeesett ajándékozónak, akkor legyen mivel előrukkolni. A legfontosabbat azonban ne felejts majd el: jól meg kell lepődni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.