2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mobil VoIP: A mobilitás új értelmet nyer -A PanTel és a Wiera kísérleti mobil VoIP szolgáltatást indít

5 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/486"><img class="image thumbnail" src="/files/images/voiplogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Pantel Wiera Nokia közös szolgáltatás" title="Pantel Wiera Nokia közös szolgáltatás" width="100" height="59" /></a></span>A PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP (Voice over Internet Protocol) kísérleti szolgáltatását, amely elsõként teszi lehetõvé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmal. Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az elsõ olyan távközlési megoldás, amely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások elõnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1000 elõfizetõje számára teszi elérhetõvé, majd a tesztidõszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétõl kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.</p><p>

 

pantel wiera nokia közös szolgáltatásA PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP (Voice over Internet Protocol) kísérleti szolgáltatását, amely elsõként teszi lehetõvé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmal. Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az elsõ olyan távközlési megoldás, amely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások elõnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1000 elõfizetõje számára teszi elérhetõvé, majd a tesztidõszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétõl kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.

 

pantel wiera nokia közös szolgáltatásA PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP (Voice over Internet Protocol) kísérleti szolgáltatását, amely elsõként teszi lehetõvé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmal. Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az elsõ olyan távközlési megoldás, amely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások elõnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1000 elõfizetõje számára teszi elérhetõvé, majd a tesztidõszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétõl kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.

A PanTel és a Wiera Mobil VoIP szolgáltatása megtartja az internetezõk körében népszerû VoIP telefonszolgáltatások elõnyeit, míg az eddigi hátrányokat kiküszöböli, és új lehetõségekkel bõvíti. Az új Mobil VoIP szolgáltatás elõnye, hogy vezetékes telefonszámmal kezdeményezhetnek a felhasználók hívásokat, és mindehhez nincs szükség számítógépre vagy bármilyen internethez csatlakoztatott berendezésre. A szolgáltatás igénybevevõje, egy Wi-Fi, azaz vezeték nélküli internethálózatokhoz való csatlakozásra alkalmas Nokia mobilkészülékkel nemcsak hívást kezdeményezhet, de bármelyik vezetékes vagy mobil telefonhálózatból fogadhat is hívásokat. A VoIP hívószm a 06-21- es számmezõbõl származik, a magyar elõírások nem teszik lehetõvé a hagyományos földi számok hordozását.

?A PanTel a ma bevezetett szolgáltatásával mobilitást ad az internetes telefóniához.- mondta el Valló Ferenc, a PanTel marketingigazgatója. – A PanTel megalapítása óta az Internet- és IP alapú telefon szolgáltatások magyarországi élharcosa. A most bevezetett szolgáltatással nem csak Magyarországon, hanem Európában is elsõk között osztjuk meg egy világszínvonalú technológia gyümölcseit felhasználóinkkal. Külön öröm, hogy ezt a Nokia partnereként valósíthattuk meg, a Wiera hálózatán. Meglévõ ügyfeleink – köztük a közelmúltban bevezetett meztelen ADSL szolgáltatásunkat igénybevevõ ügyfelek – most ingyen kipróbálhatják a vezeték nélküli IP telefóniát. Mindezt nem csak a lakásukban, hanem több száz HotSpotban is."

?A Nokia elkötelezett az elõre mutató technikai újítások mellett, amelyek könnyebbé teszik a felhasználók életét. A Mobil VoIP szolgáltatás bevezetésével a Nokia is hozzájárul az elsõ mobil konvergens hangszolgáltatás elindításához Magyarországon. Az internet alapú telefonáláshoz már nincs szükség számítógépre, a készüléktulajdonosnak internetalapú hívásai lebonyolításához elég egy konvergens Nokia mobillal rendelkeznie. A VoIP hívások kezelésé egyszerû. Elég a készüléken megnyitni a Névjegyzék funkciót a hívni kívánt névnél, s az internetes telefonszám kiválasztásával a hívás máris indítható – nyilatkozta Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója. – A Mobil VoIP szolgáltatást jelenleg a Nokia N80 Internet Edition és a Nokia E65 készülékekkel, valamint a közeljövõben megjelenõ Nokia N95, E61i és E90 eszközökkel lehet majd igénybe venni. Ezeken kívül a Nokia N80 készülék Nokia Software Updater program segítségével egy egyszerû szoftverfrissítés után alkalmassá válik a Mobil VoIP szolgáltatás beállítására majd igénybevételére – tette hozzá Dankovics Tamás.

?A Wiera a világpiaci trendek alapján is óriási jelentõségûnek látja, hogy mára már megvalósult annak lehetõsége, hogy a Wi-Fi, vezeték nélküli hálózatok is képesek – jelentõs árelõnnyel – mobiltelefon-hívások lebonyolítására. Nagy öröm számunkra, hogy ma bejelenthettük, hogy Magyarországon a Wiera hálózatán keresztül is lehet mobiltelefonálni" – mondta Németh Tamás, a Wiera stratégiai igazgatója.

A Mobil VoIP kísérleti szolgáltatást a PanTel honlapján található ügyfélcentrumban (http://www.pantel.hu/ ) igényelhetik a PanTel, meglévõ, vagy új egyéni elõfizetéssel rendelkezõ ügyfelei. Az elõfizetõk a kompatibilis Nokia mobilkészüléküket, a számos Wiera HotSpot egyikéhez csatlakozva egyszerûen beállíthatják, hogy telefonhívásaikat egy 06-21-el kezdõdõ telefonszámról bonyolíthassák. Hívásaikat az interneten keresztül, a PanTel hálózata kezeli, így mind a bejövõ, mind pedig a kimenõ hívások a PanTel kapcsolóközpontjain és nagy sávszélességû hálózatán keresztül történnek, garantálva ezzel a hagyományos telefonhálózatokon megszokott hívásminõséget.

A kísérleti szolgáltatás idõtartama alatt a Wiera internetes HotSpotjain keresztül minden elõfizetõ 100 perc ingyenes telefonbeszélgetést kezdeményezhet belföldi vezetékes irányba. A 100 perc igénybevétele után a szolgáltatás hívás kezdeményezésre nem vehetõ igénybe, de hívások fogadása továbbra is lehetséges. A szolgáltatás megindulásáig ezt a hívószámot megõrzik, éd utána ezt rendes fizetéses szolgáltatás keretében használni lehetséges a továbbiakban.

A szolgáltatáshoz használható Nokia mobilkészülékek és a szükséges beállítások leírása a Nokia honlapján (www.nokia.hu/_voip ) található meg. A Wiera országos lefedettséget biztosító HotSpotjainak listáját megtalálják a Wiera honlapján (http://www.wiera.hu/map.php ).

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.