2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A világ Kõbányára költözött ? (IV. rész)

7 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/476"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Kokusz-sz.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kókusz szigetek" title="Kókusz szigetek" width="73" height="100" /></a></span> Az Utazás Kiállítás negyedik, utolsó napján még bõven volt válogatásra lehetõség. Az irodák egymással versenyezve kínáltak hazai és külföldi utakat, gyakran jelentõs árkedvezménnyel. Sokan döntöttek helyfoglalás mellett olyanok is, akik más idõpontban már ugyanazt nem engedhették volna meg maguknak.</p><p>

 

kókusz szigetek Az Utazás Kiállítás negyedik, utolsó napján még bõven volt válogatásra lehetõség. Az irodák egymással versenyezve kínáltak hazai és külföldi utakat, gyakran jelentõs árkedvezménnyel. Sokan döntöttek helyfoglalás mellett olyanok is, akik más idõpontban már ugyanazt nem engedhették volna meg maguknak.

 

kókusz szigetek Az Utazás Kiállítás negyedik, utolsó napján még bõven volt válogatásra lehetõség. Az irodák egymással versenyezve kínáltak hazai és külföldi utakat, gyakran jelentõs árkedvezménnyel. Sokan döntöttek helyfoglalás mellett olyanok is, akik más idõpontban már ugyanazt nem engedhették volna meg maguknak.

pallavicini Nézzünk egy hazai példát! A Pallavicini Kastélyszállóban igazi arisztokratának érezheti magát, aki elfogadja a ?Legyen Ön az Õrgróf!" ajánlatot – mondta el Nádas József cégvezetõ. Akár egy fontosabb családi ünnep is megrendezhetõ ott, mert a teljes kastélyt, személyzettel, minden szolgáltatással, bõséges, svédasztalos reggelivel olyan áron adják ki 14 embernek egy éjszakára, amiért máshol csak két szobát kapnának! A 2004-ben, gondos felújítás után – eredeti állapotában – megnyitott kastély története is érdekes. A híres család egyik tagja a Monarchia diplomatája volt, a szobák az õ állomáshelyeinek nevét viselik. Volt nagykövet Konstantinápolyban is, erre emlékeztet a szép török fürdõ. A kastély körül az õsfás, gesztenyés park, szinte érintetlenül megmaradt. A vendégszobákban korabeli – késõ biedermeier stílusú – bútorok vannak, érdekes érzés lehet 180 éves ágyban aludni!

palavicini A szálloda ajánlatban sok családi ünnep szerepel. Hívják a vendégeket Anyák napjára, az Apák napja(!) megünneplését a június 15-17-i hétvégére javasolják. Vendégeiket több különleges szolgáltatással kényeztetik. Aki kirándulni szeretne, annak túratervet készítenek. Ingyen adnak belépõjegyet a Csereháton található múzeumok megtekintéséhez és a mindössze 25 kilométerre fekvõ Kassán is ingyen áll rendelkezésükre idegenvezetõ. Mindez ajándékként is adható, mert ha bárki megvásárol valaki más számára néhány napot a szállodában, akkor az errõl szóló utalványt egy elegáns mappában a megajándékozott címére postázzák.

neckermann A nagy múltú, nemzetközileg elismert turisztikai konszern leányvállalataként mûködõ Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. 1993 óta van jelen a magyar piacon. Munkájának elismeréseként megkapta a Superbrands kitüntetést. Az Utazás Kiállításon jelentette be, hogy elindította a különbözõ kedvezményeket nyújtó ?Törzsutas kártya" akcióját, melyet a 3 alkalommal a Neckermann-nal utazó vendégek kapnak ajándékba. Ezen túlmenõen is, lehetõség van egyágyas szobát kapni felár nélkül, sõt, ingyenes éjszakákat is bizonyos idõtartamú foglalás esetén. Akik megálltak a Neckermann pultnál, már egyszerre négy különbözõ katalógusból válogathattak. Az ?Utazások repülõvel" katalógus közkedvelt nyaralóhelyeket kínál, Spanyolország, Görögország, Tunézia, Egyiptom, Málta, Ciprus, Montenegró, Bulgária, Török Riviéra szerepel az ajánlatok között. Vidékrõl sem kell már Budapestre utazni, mert a járatok Pécs, Gyõr, Debrecen repülõtereirõl is indulnak. Az ?Utazások egyénileg és autóbusszal" katalógusban Ausztria, Svájc, Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Bulgária, Görögország és Szlovákia üdülõhelyein több mint 527 szálloda, apartman, panzió és üdülõközpont ajánlatai közül lehet válogatni.

neckermann city A katalógusok sorában új a ?Neckermann City". A világ 35 nagyvárosában, mintegy 138 szálláshely található a kínálatában. Áprilistól októberig egy-egy város, mint ?a hónap városa" szerepel. Aki éppen akkor foglal ott szállást, autóbuszjegyét fél áron kapja. A 92 oldalas ?Belföldi ajánlatok 2oo7 – 2008" katalógus egészen 2008. áprilisig érvényes. Benne összesen 8 tájegység több mint 167 szállásajánlata közül lehet választani. Aki elvitte a katalógusokat és majd otthon dönt, az a www.neckermann.hu weboldalon nyaralását, repülõjegyét is lefoglalhatja, ha pedig feliratkozik a hírlevélre, elsõként értesülhet az akciókról. A weboldalhoz kötõdik egy játék is a City katalógusban. Megnyerheti útiköltségét, aki – havonta egy másik várost érintõ kérdésre – helyesen válaszol.

5kont Szintén, négy katalógusban, közel 600 oldalon jelentette meg ajánlatait az 5 Kontinens Utazási Iroda. A legnagyobb kínálatot a charteres katalógus öleli fel ebben újdonság Zakinthos. Sokan utaznak Debrecenbõl is, ezért a cívis városból induló 5 féle úti cél bemutatására önálló katalógust készítettek, kedveskedve ezzel a térségben lakóknak és partnereiknek. Debrecenbõl idén az eddig jól bevált Törökország Korfu és Kréta mellett Mallorcára és Rodoszra is el lehet már jutni. Az eddigiekhez hasonlóan, zömmel a Malév járataival utaztatnak. Az 5 Kontinens önálló katalógusban, idén az eddigiekhez képest lényegesen nagyobb választékban jelenteti meg kínálatát az egyénileg vagy busszal utazók számára. Ebben a katalógusban Horvátországé és Bulgáriáé a fõszerep, de találhatunk Korfu-i, Zakintosz-i, spanyol, görög és olasz tengerparti ajánlatokat és újdonságként Montenegró-i szálláshelyeket. Az iroda 5 éve minõségbiztosítási rendszerben dolgozik, árualapja és katalógusának tartalma is ezt tükrözi. Hamarosan megjelenik legújabb kiadványa, melyben körutazásokat és egzotikus ajánlatokat kínálnak, gondolva már az õszi és téli szezonra.

best reisen 1.A Best Reisen kínálatának sorából Szabó István értékesítési vezetõ elsõként azt emelte ki, hogy a széles körben népszerû Dino Club már Egyiptomban, a Palm Beach szállóban is elérhetõ. Az elmúlt tíz év munkájának hatására a Dino Club egyre inkább önálló márkanévként jelenik meg. Az iroda az idén két katalógust adott ki. A ?Tunézia-Egyiptom-Törökország"-ban újdonság a Three Corner szállodalánc. Hurghadában és Sharm el Sheikben található, 4-5 csillagos szállodák, nagyon jó bevezetõ áron. A ?Körutazások üdülések"-ben új Kréta, Ibiza, iletve Costa del Sol. Debrecenbõl indulnak charterjáratok – Tunézia és Törökország mellett – Rhodosra és Krétára. Az ajánlatok között már most vannak – a télre szóló – üdüléssel és körúttal kombinált lehetõségek Dubaiba, Kubába, Thaiföldre. India és Kína sem elérhetetlen. Az indiai körút Delhi, Jaipur és Agra meglátogatását tartalmazza, Kínában Pekingbe és Sanghajba vezet az út.

best reisen 2. Az európai körutazások sem nélkülözik az érdekességeket. Írország, Portugália, Malagától – Gibraltárig, sorakozik a lehetõségek között, a napfényes Itáliában pedig Nápoly, Sorrento, Capri, Pompei felkeresése fér bele a nyolcnapos körútba. Szicíliába Cataniába és Palermóba indul charter az idén. Itt új a ?Fly and drive", az út árában a bérelt autó is benne van, mind a nyolc napra. Az útvonalat az utas – a kapott ajánlatokból – maga választhatja ki.

mauritius Végül búcsúzzunk a kiállítástól egy távoli tájjal. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal közremûködésével az idén elõször jelent meg magyar nyelvû, részletes leírás, hasznos tudnivalókkal a szigetrõl. Köszönhetõ ez annak, hogy a kelet-európai régióból magyarok utaznak oda a legtöbben. Kezdetben csak nászutasok mentek, a Kis- és Közép Hotelek Szövetsége most bõvítené szeretné az érkezõk körét. A szigeten a fõ szezon októbertõl március végéig tart. Késõbb – bár a nappali hõmérséklet még mindig 25-26 fok – hat óra tájban nyugszik a nap és az esti órákban gyakori az esõ. Nagyon kedves emberek laknak arrafelé, óriási a kultúrák keveredése. A gyarmati idõkben a franciák Afrikából vittek ide rabszolgákat. Õket késõbb az angolok felszabadították – ugyanakkor Indiából hoztak maguknak személyzetet. Késõbb a kínaiak is megjelentek a szigeten. Megszokott látvány, hogy a hindu templom mellett katolikus áll, de mindannyian nagy harmóniában élnek egymással. A hely a turisták körében nem csak békéssége miatt kedvelt. A szigetet korall gyûrû veszi körül, ami megfogja a hullámokat és távol tartja a cápákat. Vízivilága viszont csodálatos.

Jó volna, ha jövõre az Utazás Kiállításon sokan már ismerõsként látnák viszont a bemutatott mauritiusi tájakat.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.