2016. március 25-én, pénteken a Modern Art Orchestra szerzői estek sorozatának koncertjén Dinyés Dániel szerzői estje lesz hallható. Az est vendégei Petrik Andrea és Hajós András.

 

2016. március 25-én, pénteken a Modern Art Orchestra szerzői estek sorozatának koncertjén Dinyés Dániel szerzői estje lesz hallható. Az est vendégei Petrik Andrea és Hajós András.

 

A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és az egyedi kreatív kibontakozásra. Ennek jegyében zajlik a zenekar szerzői estjeinek a sorozata.

 

A szerzői est két felében két különböző indíttatású zeneszerzői aspektus jelenik meg.

 

A koncert első felében kifejezetten a Modern Art Orchestrának íródott szvit fog megszólalni Fekete-Kovács Kornél szólójával. Ez a szvit a közösen létre hívott Gil Evans-Miles Davies koncert élmény anyagán alapul, szerkezetében és zenei gondolkodásában megidézve, de még inkább tovább gondolva ennek a két nagyszerű muzsikusnak a zenéjét, művészi világát.

A koncert második felében pedig a Dinyés Dániel-Hajós András szerző páros színházak számára készült dalaiból fog elhangzani egy válogatás, amit erre az alkalomra hangszerel a MAO-nak a szerző. A dalokat a Radnóti Színház kiváló színésznője Petrik Andrea és a szerzőtárs Hajós András fogják előadni.

 

Dinyés Dániel a Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán végzett. Több díjat nyert az első UMZF zeneszerző versenyen és külföldi versenyeken.  2007-ben majd 2016-ban New Yorkban adták elő darabjait egy kortárszene fesztivál keretében. 2003 óta dolgozik rendszeresen színházakban, mint zongorista, karmester és zeneszerző. Dolgozott többek között a Nemzeti Színházban, Vígszínházban, Radnóti Színházban, Katona József Színházban, Magyar Állami Operaházban, zenei vezetője volt a Bárka Színháznak és a Kaposvári Csiky Gergely Színháznak és az Ördögkatlan Fesztiválnak. 2008 óta vezényel szimfonikus koncerteken és rendszeresen dolgozik a Modern Art Orchestrával is.

 

2016. március 25. (péntek), 21:00

Modern Art Orchestra szerzői estek: Dinyés Dániel

Vendég: Petrik Andrea, Hajós András

Vezényel: Dinyés Dániel

BMC

Budapest, Mátyás utca 8.

 

http://bmc.hu

 

Lantai József 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük