A Moha Kávéház és Kultúrtér minden korosztály számára igyekszik szórakozást nyújtani, színes áprilisi programcsokor várja a vendégeket. Áprilisban a nagy sikerrel indult gyerekprogramok mellett az egyéb megkedvelt sorozatok is várják az érdeklődőket, mint például a Godot Irodalmi Estek, a Godot Filmklub, valamint a Mester és Tanítványa.

 

A Moha Kávéház és Kultúrtér minden korosztály számára igyekszik szórakozást nyújtani, színes áprilisi programcsokor várja a vendégeket. Áprilisban a nagy sikerrel indult gyerekprogramok mellett az egyéb megkedvelt sorozatok is várják az érdeklődőket, mint például a Godot Irodalmi Estek, a Godot Filmklub, valamint a Mester és Tanítványa.

 

A Moha Jazz színpadán ebben a hónapban számos ismert, zseniális művészt hallgathat meg a közönség: többek között koncertezik Winand Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Elza Valle, Kozma Orsi, Gáspár Károly és Kunovics Katinka.

 

A Moha Kávéház és Kultúrtér célja azon kívül, hogy finom ételekkel és italokkal kínálja a betérőket, hogy a Bartók Béla út egyik összművészeti központjává váljon, ahol számos különböző program várja a vendégeket. Ennek egyik új eleme a Moha Mini, amely egy interaktív, fejlesztő gyerekfoglalkozás szombat délelőttönként. Ennek a kezdeményezésnek a célja, hogy nem gyermekfelügyeletet, hanem kreatív hasznos programot kínáljon a MOHA.

 

Moha Mini mind a Godot Galéria, mind a Kávéház Kiállítóterének aktuális tárlataihoz kapcsolódóan hétről hétre a kézügyességet, a vizuális látásmódot, a kultúra iránti érdeklődést fejlesztő hasznos izgalmas programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ebben a hónapban lesz filmvetítés, Visszautazás az őskorba – frottázs és homok lenyomatok készítése, történetté fűzése, valamint beszélgetés a Két egér könyvsorozat kiadójával.

 

Az április hónapja a Jazz rajongóinak is számos különlegességet tartogat a Mohában. A jazz házaspár, Winand Gábor-énekes és szaxofonos és kubai felesége, Elsa Valle – akit a televíziónézők a Fábry show énekeseként ismerhettek meg – most a világhírű zongoristával, Szakcsi Lakatos Bélával lép fel 12-én a Moha Jazz színpadán. A következő napon, 13-án Gáspár Károly és Kunovics Katinka estjét hallgathatják meg az érdeklődők. A nagy népszerűségnek örvendő Kozma Orsi Quartett 20-án koncertezik a Mohában.

 

A márciusi Ménesi úti Eötvös Collegium működését és legendás évtizedeit felelevenítő nagy sikerű Godot Irodalmi Est után április 16-án a könyv utóéletének kérdései, a műfordítás műhelytitkai kerülnek a középpontba. Ezen az estén Rácz Péter beszélget Gerevich Andrással, Krusovszky Dénessel, valamint Paetzke Hans-Henninggel.

 

A következő napok programjai:

 

2013. április 6. szombat,

17.00Mester és tanítványa sorozatban: Cserna Ildikó operaénekes és növendékei.

A csodálatos muzsikán kívül érdekes történeteket hallhatunk a művésznőtől. A színpadi élmények mellett arról is mesél, hogy mit jelent neki a tanítás.

És akik színesítik a a délutánt: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói.

 

19.00Tamarazene

A Tamarazene igazi könnyűzenei kamarazene. Mózes Tamara zongorista-énekesnő hazánkban egyedi műsorral képviseli a fiatal jazzgenerációt, angol, magyar, francia és olasz nyelven énekel, sok improvizációval, önmagát kísérve zongorán. Tamarazene nevű együttese most trióformában tárja a közönség elé műsorát, mely kizárólag saját szerzeményekből áll, ötvözve a jazz, a sanzon, a pop és a komponált zene világát.

Közreműködnek:
Mózes Tamara – ének, zongora

Ujházi János – billentyűk, zeneszerzés

Horváth Péter – trombita

 

2013. április 12. péntek,

Jazz MásKépp

Winand Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Elza Valle.

 

2013. április 13. szombat,

11.00 – Moha Mini

Godot Galéria tárlatán: Palkó Tibor festményei

Szándékolt és Szándéktalan úthálók a festett felületben

 

17.00 – Mester és tanítványa sorozat:

Nemes László cselló művész tanár

 

19.30 – Jazz by the Way

Gáspár Károly és Kunovics Katinka estje

A sokáig Japánban éneklő énekesnő hazatért, és most Gáspár Károly zongoristával együtt idézik meg a jazz és pop duók zenei világát.

 

A Kávéház kiállítóterében pedig továbbra is látható  Szabó Csaba kiállítása. Csaba a Moha galéria történetének egyik 'unikuma'. Az extrém és furcsa anyagokat, mély filozófiai-gondolati háttérrel használó művész munkái élettel és spiritusszal töltik meg a Moha terét, egészen április végéig.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér, ahol kávézás közben is állandóan megtalálja Önt a kultúra.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11-13.

 

https://www.facebook.com/MohaCafe

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük