Bővül a Dumaszínház repertoárja – akadálymentesített gyerekelőadások január 21-től! Ezen a napon élvezhették először a Dumaszínházban a Móka Miki és barátai című gyerekelőadást teljes egészében siket gyermekek is jeltolmács segítségével.

 

Bővül a Dumaszínház repertoárja – akadálymentesített gyerekelőadások január 21-től! Ezen a napon élvezhették először a Dumaszínházban a Móka Miki és barátai című gyerekelőadást teljes egészében siket gyermekek is jeltolmács segítségével.

 

A Corvin sétányon található „Dumaközpont" tavaly októberétől ad helyet a Móka Miki és barátai című gyerekelőadásnak. A vállalkozás célja, hogy a kicsik igényeit is kiszolgálva egy helyen kínáljanak szórakozást, immár az egész család számára – gyereknek és felnőttnek egyaránt.

 

Ezt az előadást eddig nagyjából 800 gyermek látta az egyes hétköznapokon és hétvégén, de csak most, január 21-én élvezhették először a produkciót siket gyermekek is jeltolmács segítségével. A produkció és a színház vezetőségének törekvéseit, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek is megadják a színház élményét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy ezután minden hónapban lesz legalább egyszer akadálymentesített előadás.

 

A vak és gyengénlátó gyerekek tovább ismerkedhetnek a színház világával oly módon, hogy felmehetnek a színpadra, megfoghatják a kellékeket, díszleteket, – így ismerve meg a teret – megtapinthatják a színészek ruháit, kézbe vehetik a bábokat, csak ezután kezdődik el az előadás, ami eleve interaktív.

 

A jövőben igény szerint terveznek előadásokat kerekesszékes gyerekek részére is – akár iskola vagy alapítvány megkeresésére, az időpontot rugalmasan kezelve. A kezdeményezés célja, hogy ezzel is tovább színesítsék a palettát. A Dumaszínházban a közeljövőben a gyerekdarabok tekintetében is tovább bővül a repertoár.  

 

A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retró előadás keretein belül újra találkozhatnak a színház nézői. A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik igazán nosztalgikussá az előadást. Amíg a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, Apu és Anyu visszakap egy darabot a gyerekkorából.

Mindenkit vár: Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint és a Versmondó Lány, no és persze Móka Miki.

 

A Móka Miki és barátai produkció rendezője Pille Tamás.

Szereplők: Honti György, Kalmár Gergely, Dióssi Gábor, Fábián Nikolett és Pille Tamás.

 

http://dumaszinhaz.hu/

 

Lantai József