2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mostantól Európa-szerte piacvezető lesz a Fidelity az indexkövető alapok díjai esetében

3 perc olvasás

image23_5.jpg18 európai piacon kibocsátásra került egy sor olcsó, nemzetközi indexkövető alap. A legalacsonyabb díj 0,06%.

 

A Fidelity International kibocsátott hat kedvező díjú, nemzetközi indexkövető alapot, és ezzel ármeghatározóvá* lépett elő az indexkövető alapok európai piacán.

A hat, Írországban bejegyzett (ICAV) alap, mely az Egyesült Államokat, Európát, Japánt, a Japán nélküli csendes-óceáni térséget, a fejlett globális és a feltörekvő piacokat fedi le, egyszerű és kedvező díj ellenében jegyezhető. A legalacsonyabb díja (0,06%) a S&P 500 Alapnak, a legmagasabb (0,20%) az MSCI Emerging Markets Alapnak lesz.

Sok más alaptól eltérően a Fidelity indexkövető alapjai minden – közvetlen (befektetési platformon keresztül jegyző), wholesale és intézményi – befektető számára hozzáférhetőek lesznek, méghozzá azonos díj ellenében, a befektetett összeg nagyságától függetlenül.

Az alapok fontban és euróban fedezett részvényosztályokat is kínálnak, ami további rugalmasságot biztosít a befektetők számára a devizakockázat kezelése terén**. Az alapok 18 európai piacon lesznek elérhetőek.

 

A Fidelity új, írországi bejegyzésű (ICAV) alapjainak díjai:

ICAV alapok:

OCF – folyamatos díjterhelési mutató (%)

Fidelity S&P 500 Alap

0,06

Fidelity MSCI Europe Alap

0,10

Fidelity MSCI Japan Alap

0,10

Fidelity MSCI World Alap

0,12

Fidelity MSCI Pacific ex-Japan Alap

0,13

Fidelity MSCI Emerging Markets Alap

0,20

 

 

 

OCF = folyamatos díjterhelési mutató (Ongoing Charges Figure)

ICAV = Irish Collective Asset-Management Vehicle

Forrás: Fidelity International. 2018. április, a fedezett réstzványosztályok OCF-jei eltérnek a fentiektől, mivel többletköltségekkel járhatnak.

 

Christophe Gloser (Head of Wholesale Continental Europe, Fidelity International) szerint: „Bár tevékenységünk középpontjában továbbra is az aktív alapkezelés fog állni, tisztában vagyunk azzal, hogy befektetőink számára a választás lehetősége és az értékteremtés kiemelt jelentőséggel bír, függetlenül attól, hogy ezek forrása egy aktívan vagy egy passzívan kezelt alap, esetleg mindkettő.

 

Az Egyesült Királyságban már egy ideje elérhető volt egy sor indexkövető alapunk, és a közelmúltban világszerte kibocsátottunk néhány smart beta ETF (tőzsdén kereskedett) alapot is. Azzal, hogy most piacvezető díjak mellett Európa-szerte kibővítettük a Fidelity által kínált passzív befektetési lehetőségek körét, újabb tanújelét adtuk az ügyfeleink számára biztosított választékbővítés és értéknövelés melletti elkötelezettségünknek.”

 

Al-Hilal István, a Fidelity International magyarországi és romániai értékesítése vezetője a következőket tette hozzá: „Az elmúlt időben nagyon megerősödött az indexkövető termékek szegmense. Jelenleg az európai jegyzésű részvényindex-követő alapok eszközállománya összesen 661 milliárd USA dollár***, és ez a jövőben tovább fog növekedni, mivel a befektetők keresik a hatékony és kedvező árú kilépési lehetőségeket a nemzetközi piacokra. Örülök, hogy mostantól európai ügyfeleink számára hozzáférhetővé tudtuk tenni az Európában az egyik legjobb értéket kínáló indexkövető alapjaink körét. Ezzel egyértelműen bebizonyítottuk, hogy elsődleges célunk világszínvonalú megoldásokat kínálni ügyfeleinknek, függetlenül az általuk előnyben részesített befektetési formától.”

 

A Fidelity 1996 óta kezel az Egyesült Királyságban bejegyzett (OEIC) indexkövető alapokat, melyek számát 2014-ben kedvező díjak mellett hétre növelte. A Fidelity 2017-ben smart beta ETF-ek kibocsátásával bővítette az általa kínált befektetési lehetőségek körét.

 

A befektetések értéke növekedhet és csökkenhet is, így kevesebbet kaphat vissza, mint amennyit befektet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.