Kép:www.demotivalo.comKép:www.demotivalo.comNem sajtóhiba Kedves Olvasó, nem a morfológia (alaktan) elírásáról van szó. Hanem Murphy törvénykönyvéről, amely úgy szól, hogy „ami elromolhat, az el is romlik".     

Kép:www.demotivalo.comKép:www.demotivalo.comNem sajtóhiba Kedves Olvasó, nem a morfológia (alaktan) elírásáról van szó. Hanem Murphy törvénykönyvéről, amely úgy szól, hogy „ami elromolhat, az el is romlik".            

Ismerjük, emlékszünk rá. Már most egy angol humorista, bizonyos Jonathan Blokk megírta Murphy 2. törvénykönyvét, amely a hölgyekről szól. A szerző (gyanítom, álnevet használ)  érdekes módszerrel dolgozik. Egy humoros rész, utána egy következő, amitől az  első     „fejreáll", azaz más, de ugyancsak humoros értelmet nyer. A „törvényeken" minimális változtatásokat hajtottam végre, néhány igekötő, vagy már elavult szó megváltoztatásával, amiért elnézést kérek.

–  Azt a nőt, akiért elmentél a munkahelyi bulira, fél lépéssel előtted kéri fel táncolni a  főnököd. Ha ezek után udvariasságból felkéred a főnök feleségét, nekiestek a kályhának.

–  Minden villamoson utazik legalább egy csinos lány. Törvényszerűen vele utazó csúnya,kövér barátnője mindig olyan szögben áll, hogy ne láthasd a csinosat. Ha közben mindketten feléd fordulnak, a csúnya kezd el veled szemezni.

–  Egy nő soha nem a lényeges dolgokat keveri össze a lényegtelenekkel, hanem a lényegteleneket egymással. Ezt azért teszi, nehogy rájöjj arra, hogy ő már régen rájött a lényegre. Ha még sem jött rá, akkor úgy tesz, mintha rájött volna és így ezzel zavar össze.

–  Az igazi iskolai szerelmet csak a húszéves osztálytalálkozón meri a férfi bevallani a lánynak. Ha a lány is bevallja, összetévesztett egy másik osztálytársaddal. Ha boldog házasságban élsz, a lány most vált el. Ha ő él boldog házasságban, te öt éve váltál el és nincs   senkid. Különben is tévedésből a B osztály találkozójára mentél el az A osztály helyett.

–  Ha egész életünkben egyetlen szerelmünk van, akkor sokat tudunk egyről. Ha életünkben számtalan kapcsolatunk volt, akkor számtalanról tudunk egyet. Végtére is gyakorlat teszi a   lúzert.

–  Feleségünk egy zseni. A házasságkötés első percétől észreveszi, ha hazudunk. Ha igazat mondunk, nem hiszi el. Ha nem mondunk semmit, titkolunk valamit.

–  A titkárnő az a személy, aki előkeresi a megfelelő ügyiratokat, táblázatokat, rendbe rakja őket. Érintkezésbe lép az ügyfelekkel, megszervezi a tárgyalást, jegyzőkönyvet vezet, kigyomlálja belőle az érthetetlen mondatokat, mellébeszélést, félbehagyott gondolatokat, nyilvánvaló tévedéseket: Megszerkeszti a szerződés fogalmazványát, megkeresi és meggyőzi a vonakodó aláírókat, beviszi a számítógépbe a végleges szöveget, elküldi az e-maileket, A főnökének pedig gratulál a bravúros szerződéskötéshez.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük