Több mint 200 múzeum kétezer programja várja 2009. június 20-án a Múzeumok Éjszakája 2009 látogatóit. A nagy sikerű, immár hetedik alkalommal megrendezendő programsorozat főtámogatója idén is a Pannon.

Több mint 200 múzeum kétezer programja várja 2009. június 20-án a Múzeumok Éjszakája 2009 látogatóit. A nagy sikerű, immár hetedik alkalommal megrendezendő programsorozat főtámogatója idén is a Pannon.


Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó és információs igazgatója, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter.Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó és információs igazgatója, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter.A Pannon tavaly állt először főtámogatóként a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozata mellé. A kultúra melletti elkötelezettség régóta a mobilcég egyik kiemelkedően fontos küldetése, ezt a Magyar Nemzeti Galéria több mint másfél évtizedes szponzorációja is bizonyítja.

A Pannon emellett új, törökbálinti irodaházába is kortárs képzőművészeti alkotásokat terveztetett, mivel a cég lényegesnek tartja a művészet harmonikus beépítését a munkakultúrába. „A világ egyik vezető telekommunikációs cége, a Telenor magyarországi leányvállalataként a Pannon számára fontos, hogy a kultúra széles körű befogadását, és a Múzeumok Éjszakája országos közösségi élményét a szponzoráció mellett a telekommunikáció eszközeivel is támogassa" – mondta Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

„A Pannon W@P oldalon ügyfeleink idén is válogathatnak a programok és helyszínek között, sőt a különbuszok menetrendje is elérhető lesz számukra. A kezükben lévő telefonjaik segítségével így könnyen eldönthetik, melyik múzeumban milyen érdekességeket néznek meg." A Pannon a Magyar Nemzeti Galéria főtámogatójaként is részt vesz a Múzeumok Éjszakája eseményeiben. A Galériában korszerű, Pannon információs pultokkal, kivetítőkkel, hangulatlámpákkal és nyugágyakkal várják a kikapcsolódni vágyókat, emellett videó- és fotódokumentációt készítenek az éjszaka kulturális kavalkádjáról, a különleges tárlatvezetésekről és az egyéb programokról.

A Múzeumok Éjszakája – nyugat-európai mintára – néhány évvel ezelőtt egy Szent Iván napjához kapcsolódó nyár esti programként, kulturális kísérletként indult. Hamarosan azonban igazi sikertörténetté nőtte ki magát: tavaly már több mint 379 ezren látogattak el a nagyszabású programsorozatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük