2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagy lehetőségek kapujában a magyar víziközmű-szektor

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78716"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_546.jpg" border="0" width="259" height="194" /></a></span>Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter köszönte meg a víziközmű ágazatban dolgozók munkáját a Víz Világnapjának előestéjén, 2014. március 21-én, Budapesten rendezett gálaesten.</p> <p> 

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter köszönte meg a víziközmű ágazatban dolgozók munkáját a Víz Világnapjának előestéjén, 2014. március 21-én, Budapesten rendezett gálaesten.

 

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter köszönte meg a víziközmű ágazatban dolgozók munkáját a Víz Világnapjának előestéjén, 2014. március 21-én, Budapesten rendezett gálaesten.

 

„Világszerte jelenleg közel 800 millióan nem jutnak biztonságos ivóvízhez, így a vízgazdálkodás vélhetően a 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata lesz. A magyar szakemberek jelentős szerepet vállalhatnak a szektor innovatív megoldásainak alkalmazásában" – jelentette ki beszédében a miniszter.

 

Németh Lászlóné elmondta: az elmúlt négy évben több mint 200 milliárd forintot fordítottak hazai és uniós forrásokból szennyvíz-elvezetési és -tisztítási projektekre, és jelenleg is még több mint 200 beruházás zajlik Magyarországon. A 70 százalékot alig meghaladó szennyvízközmű-ellátottságot fokozatosan a majdnem teljes ivóvíz-ellátottság szintjére kell felzárkóztatni.

 

„A közszolgáltatók visszavételével a közműszolgáltatások díjának hosszú távú csökkentését kívántuk megalapozni. E stratégiai jelentőséggel bíró terület nem szolgálhat nyers profitérdekeket, ugyanakkor a szolgáltatások minőségének fenntartása és emelése alapvető feladat" – mondta a tárcavezető.

 

A miniszter beszámolt az ágazat átalakítását szabályozó víziközmű-törvény eredményeiről is. A jogszabály jóval átláthatóbb, a nemzeti vagyon megbecsülése és a felelős vízgazdálkodás irányába mutató rendszert eredményezett.

 

A gálaestet a mintegy 170 tagszervezetet számláló Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz), a magyarországi víz- és csatornaszolgáltatók, a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények önálló szakmai érdekképviseleti szervezete rendezte meg. Az eseményeken díjakat és elismeréseket adtak át az ágazat példamutatóan teljesítő szakemberei számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.