Idén június 2-5 között rendezik meg Siófok főterén a Pünkösdi Szezonnyitó ünnepséget, ami pénteken a X. Balatoni Classic Veterán autóverseny prológjával kezdődött, hétfőn a The FreakEnd koncertjével végződik, közte pedig ünneplés és színvonalas, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Idén újra lesz parádés felvonulás, és nem maradhat el a Nyár Fővárosa kulcsának átadása sem.

Idén június 2-5 között rendezik meg Siófok főterén a Pünkösdi Szezonnyitó ünnepséget, ami pénteken a X. Balatoni Classic Veterán autóverseny prológjával kezdődött, hétfőn a The FreakEnd koncertjével végződik, közte pedig ünneplés és színvonalas, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Idén újra lesz parádés felvonulás, és nem maradhat el a Nyár Fővárosa kulcsának átadása sem.

            Mazsorett bemutatót követően a X. évfordulóját ünneplő Balaton Classic prológja június 2-án, 18:30-kor rajtolt a siófoki Fő tér melletti Német-olasz pékségtől. A mintegy 120 hazai és külföldi versenyző Almádiba futott be, ahonnan majd június 3-án a verseny is indul. Siófok idén az egyik kiemelten szereplő városa lesz az immár 10-dik éve sikerrel megrendezett balatoni Oldtimer Szuperkupa futamnak.

             A hagyományos siófoki pünkösdi szezonnyitó rendezvény részeként szombaton Kálmán Imre Emlékplakettet is kioszt a város vezetése. Ünnepélyes keretek között leleplezik, majd a város főútvonalai mentén kihelyezik Kálmán Imre üdvözlőtábláját is.

Az ünnepi menet szombaton délelőtt indul huszárokkal és dobszólós zászlóforgatókkal a Fő utcáról a Mártírok útja kereszteződésig, a Sió utcán és Tanácsház utcán keresztül a Fő térre vissza. Az előadáson túl látványosságot jelentenek a színpompás, kézzel készített jelmezek, egyedi zászlók.

Az ünnepélyes megnyitón a Nyár Fővárosa kulcsát Mozsár István, a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adja át.

 

A Kálmán Imre Kulturális Központban nyitják meg a Balaton Szalont, a balatoni festők ingyenesen látogatható tárlatát. A tárlat különlegessége, hogy egy helyen mutatja be a Balaton régióban élő és alkotó festőművészeket. A kiállítást Kerényi Imre rendező, miniszterelnöki megbízott nyitja meg.

A Somogyi Huszárok kardbemutatóval, a Balaton Táncegyüttes pedig néptánc műsorával szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap a Tour de Hongrie szervezői tartanak Bringa Akadémiát. A Fő téren felállított ügyességi pályán próbálhatják ki nagyok és kicsik egyaránt kerékpáros tudásokat.

Siófok idén már nem első alkalommal lesz helyszíne a rangos Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros versenynek. Befutó állomásként június 29-én, délután várják majd az érdeklődőket, akik testközelből láthatják a hazai és nemzetközi kerékpáros versenyzőket.

 

A színpadi programok megtekintése mellett egész nap kézműveskedhetnek a gyerekek, délután pedig a kulturális központban várják a véradókat.

 

A kulturális központ "Segíts Te is!" kezdeményezése keretében a rendezvény ideje alatt a  Siófoki Állatvédő Alapítványt támogatja.

Az idei évben a főbb eseményeken lehetőséget biztosítanak egy-egy alapítványnak vagy egyesületnek, hogy bemutatkozhassanak a közönség előtt, ezzel is segítve működésüket.

 

A minőségi kultúra szolgálatában a Kálmán Imre Kulturális Központ elkötelezett híve az élőzenének. Ez azt jelenti, hogy a rendezvényeken kerülik a fél playback és a playback előadásokat, és élőzenés előadókat hívnak meg, valamint rendezvényeiken a népszenét is támogatják, bemutatják.

A Fő téren, a Víztoronynál kézművesek és kereskedők fogadják a látogatókat, míg a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti téren a vendéglátók várják finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal a vendégeket.

A részletes program:

Június 3. szombat
9.30 Dr. Zákonyi Ferenc emléktáblájának megkoszorúzása
10.00 Kálmán Imre Emlékplakett átadás. A díjat kapja: Peller Károly színművész. Közreműködik a Kálmán Imre Zenés Műhely (Zenepavilon, Millennium park)
10.30 Kálmán Imre üdvözlőtábla ünnepélyes leleplezése a vasútállomás előtti parkban.
Felavatja: Dr. Lengyel Róbert – Siófok Város polgármestere, Witzmann Mihály – országgyűlési képviselő
10.45 Ünnepi menet a huszárok és zászlóforgatók közreműködésével
11.00 Ünnepélyes megnyitó. Beszédet mond: Dr. Lengyel Róbert polgármester. Pro Turismo díj, „Nyár Fővárosa Kulcs" átadása (Fő tér, színpad)
11.30 Balaton Szalon kiállításmegnyitó (KIKK, emeleti galéria)
11.30 Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesület kardbemutatója (Fő tér, színpad)
11.40 Balaton Táncegyüttes ünnepi műsora (Fő tér, színpad)
15.30 Kálmán Imre Műhely előadása (Fő tér, színpad)
16.00 BONGADONGÓ – fúvósok a vásári forgatagban
17.00 Kalandárium – gyermekkoncert
19.00 Zuboly (hiphop és népzene)
21.00 Irie Maffia (reggae, hiphop, rock és funk)

Június 4. vasárnap
10.00-16.00 Tour de Hongrie – Bringa Akadémia – ügyességi pálya (Fő tér)
10.00-18.00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek Zsolnay Magdival (KIKK, előtti tér)
13.00-18.00 VÉRADÁS (KIKK, előcsarnok)
11.00 Szilas Miklós: Levendula királylány – mesés zenejáték
13.00 Kid Rock and Roll SE (akrobatikus rock&roll és pompom tánc)
13.35 Siófoki Sportgimnasztika Egyesület
14.00 Siófoki Amatőr Művészeti Egyesület (mazsorettek)
14.30 Happiness TSE (latin-amerikai táncok)
15.10 Salsa Veszprém Tánciskola és Karibi Táncház
16.30 Czutorborsók – gyermekkoncert
18.30 Szabó Leslie Band (blues, rock)
21.00 Ladánybene 27 (reggae)

Június 5. hétfő
10.00-17.00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek Zsolnay Magdival
10.00-12.00 Siófoki Állatvédő Alapítvány
11.00-13.00 Tűzoltó-, és rendőr bemutató (Fő tér)
14.00 X-Press TSE (akrobatikus rock&roll és hiphop)
14.30 Airforce Tánciskola (hiphop)
15.00 C&M Dance Studió (latin-, standard-, és show táncok)
15.30 Siófoki Jeratel Hastánc Stúdió Pirgl Enikő és tanítványai
16.00 Diótörő Balett Egyesület
17.30 LGT Emlékzenekar (rock)
20.00 The FreakEnd (pop, rock, blues, jazz)

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük