A Prologis, Inc., április 28-án ünnepélyes keretek között átadta 25 414 négyzetméteres build-to-suit létesítményét, melyet a BMW csoport számára fejlesztett a Prologis Park Bratislavában.

 

A Prologis, Inc., április 28-án ünnepélyes keretek között átadta 25 414 négyzetméteres build-to-suit létesítményét, melyet a BMW csoport számára fejlesztett a Prologis Park Bratislavában.

 

A megnyitón részt vett Wolfgang Baumann, a BMW Parts Logistics Management alelnöke; Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke; illetve Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai régiós vezetője. Az ünnepélyes szalagátvágáson jelen volt továbbá Szenc polgármestere és több mint 80 vendég, többek között a városvezetés, a média képviselői és a Prologis munkatársai.

 

Az ügyfél különleges igényeinek megfelelően az új, modern disztribúciós létesítmény (DC 9) olyan egyedi funkciókkal rendelkezik, mint a LED világítás, hőmérséklet-szabályozó rendszer, peremvilágítás, biztonsági szolgálat, speciális informatikai megoldások és egy, a veszélyes áruk tárolására alkalmas helyiség (ADR). Az új épület alkatrészek közép-európai elosztó központjaként működik majd.

 

"Továbbra is erős a kereslet az autóipari cégek részéről a kelet-közép-európai régióban, leggyakrabban az üzleti működésüknek megfelelő, igényre szabott épületek iránt érdeklődnek." – mondta Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője.

„Az új épület remekül mutatja, hogy a Prologis képes egyedi igényeknek megfelelő ingatlanokat fejleszteni, a legideálisabb helyszíneken. Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehettünk egy ilyen jelentős projektben."

 

A Prologis Park Bratislava egy modern ipari park, amely 24 kilométerre Pozsony központjától keletre, Szenctől két kilométerre, a nemzetközi repülőtértől pedig 16 kilométerre fekszik. A parkban jelenleg 13 épület található, gyártó és disztribúciós területe pedig meghaladja a 320 000 négyzetmétert.

 

A Prologis vezető disztribúciós-létesítmény szolgáltató Szlovákiában, több mint 520 000 négyzetméter logisztikai és ipari területtel (2016. március 31-ei adatok szerint).

 

http://www.prologis.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük