www.hetpecset.huwww.hetpecset.hu A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2010 januárjában már hatodik alkalommal mérte fel a magyarországi „ISO27001" információbiztonság rendszer tanúsítások helyzetét.

 

www.hetpecset.huwww.hetpecset.hu A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2010 januárjában már hatodik alkalommal mérte fel a magyarországi „ISO27001" információbiztonság rendszer tanúsítások helyzetét.

 

 A tanúsítások száma csak 5%-kal növekedett az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest – jelentette be Tarján Gábor az Egyesület alelnöke a szervezet XXXIX. Információvédelem menedzselése címmel megrendezett szakmai fórumon.  

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet 2004-ben magánszemélyek alapították a már 2001 óta együtt dolgozó információbiztonsági szakemberekből álló „BS7799 Értékteremtő munkacsoport" értékeinek továbbvitelére.   A téma iránt növekvő igényt mutatja, hogy a rendezvényen nagy számú hallgatóság – közel 90 fő – regisztrált és az Egyesület fennállása óta sikerült növelnie tagjainak számát, valamint megnyernie neves hazai és nemzetközi cégek támogatását is. Az Egyesület már hatodik alkalommal kérte meg a Magyarországon „ISO27001" – korábban BS7799 – tanúsítást végző szervezeteket, hogy nyilatkozzanak a sikeresen lezárt auditok számáról.  

 A 13 magyar auditor cég – amely nagyjából lefedi a teljes magyar piacot – adataiból kiderül, hogy 138 (2009 januárjában 131) sikeres auditon átesett magyarországi cég van már, ami egy szerény 5%-os növekedést jelent egy év alatt. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a piacvezető az SGS Hungária Kft. 35%-os piaci részesedésével, a második helyen a CERTOP áll 14 %-kal, míg a „bronzérmes" a DNV Magyarország Kft. 12%-kal.  

 A 2010-es tervekkel kapcsolatban nagy szórással, de óvatos optimizmussal nyilatkoztak a megkérdezettek, s úgy becsülik, hogy 2010-ben meglódulhat a tanúsítások száma, mivel egyre több szervezet ismeri fel az információvédelmi menedzsment rendszerek bevezetésének a szükségszerűségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük