NEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSENNEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSEN

A Magyar Posta alkalmi levelezőlapot bocsát ki a 2010. május 6-8. között rendezett Esseni Nemzetközi Bélyegvásár tiszteletére.

 NEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSENNEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSEN

A Magyar Posta alkalmi levelezőlapot bocsát ki a 2010. május 6-8. között rendezett Esseni Nemzetközi Bélyegvásár tiszteletére.

NEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSEN -a képes oldalNEMZETKÖZI BÉLYEGVÁSÁR, ESSEN -a képes oldalA 80 Ft értékbenyomású – megjelenéskor 130 Ft eladási árú – alkalmi levelezőlap képes oldalán látványos grafikai kompozícióban megfogalmazva, a nemzetközi bélyegvásárnak otthont adó egyik Európai Kulturális Főváros, a németországi Essen nevezetességei közül fedezhetünk fel néhányat: az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány második legmagasabb felhőkarcolója, az RWE-torony; a 35x35x35 méteres, négyemeletes óriás kocka, a Zollverein School of Design and Management épülete; az esseni filharmónikusoknak otthont adó Saalbau épülete; a fegyvergyártásról híres Krupp család hajdani nyári rezidenciája, a Hügel Villa; a középkori Kettwig városrész; a turisták kedvelt barokk épülete a Borbeck-kastély; az esseni székesegyház, illetve az ott őrzött Arany Madonna, ami egyes kutatók feltételezései szerint a legrégebbi madonna ábrázolás valamint a Zollverein, amely egykor bányaüzemként, ma pedig, kulturális központként üzemel, és mindamellett, hogy a Ruhr vidék nem hivatalos, de talán legismertebb jelképe egyben az UNESCO világöröksége címet is viseli. A levelezőlap alsó részén, a másik két európai kulturális főváros, egy-egy jellegzetes épülete szerepel: a Pécsi székesegyház és az isztambuli isteni bölcsesség temploma, a Hagia Sophia.

A levelezőlap bélyegképén az esseni Nemzetközi bélyegvásár logoja látható, az alkalmi bélyegző grafikáján a logo stilizált rajza ismétlődik.

SO

www.posta.huwww.posta.hu  

Megjelenési időpont: 2010. május 3.

Gyártó nyomda: Állami Nyomda

Nyomdai eljárás: ofszet

Példányszám: 5.000 db

Tervezőművész: Benedek Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük