Egyéves minősítési folyamat után a győri Graboplast által fejlesztett három sportpadló megkapta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA minősítését, így a jövőben akár a legnagyobb világversenyeket is megrendezhetik a Kecskeméten gyártott különleges parkettákon.  

Egyéves minősítési folyamat után a győri Graboplast által fejlesztett három sportpadló megkapta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA minősítését, így a jövőben akár a legnagyobb világversenyeket is megrendezhetik a Kecskeméten gyártott különleges parkettákon.  

A Graboplast által Kecskeméten gyártott parketták eddig is a legmagasabb szakmai előírásoknak megfelelően készültek, a FIBA minősítés megszerzése azonban kulcsfontosságú a magyar siker további terjeszkedése szempontjából. A 224 tagot számláló Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA határozza meg ugyanis többek között a nemzetközi szintű kosárlabda szabályait, és a kosárlabda mérkőzések során kizárólagosan használható eszközök, közöttük az alkalmazható sportpadló fajtáját is. A FIBA minősítésnek köszönhetően a Graboplast három sportparkettáján mostantól akár világversenyeket, így Olimpiát is rendezhetnek.

A Graboplast az elmúlt 3 évben több mint 130 ezer négyzetméter sportpadlót értékesített több mint 250 pályára. A FIBA minősítés további komoly növekedést hozhat, ennek megfelelően a következő egy évben 50 százalékos sport parketta növekedéssel számolnak a Graboplastnál. A győri székhelyű, három gyártóegységgel (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkező, magyar tulajdonú vállalat a növekedés fokozása érdekében további beruházásokat tervez, melyekkel tovább bővítheti termelő kapacitásait és exportját.

A Graboplast által megszerzett minősítés azért is fontos, mert sok más sportág is kiemelt figyelemmel követi és alkalmazza a FIBA által elismert termékeket, így a vállalat jelentős növekedést vár a sportpadló termékcsoporttól a következő években. A vállalat által fejlesztett sportparketták elsősorban olyan sporttermekben, csarnokokban alkalmazhatók, ahol csapatsportok, főleg labdajátékok versenyeit és edzéseit tartják, de használhatóak torna-, tánc- és fitness termek burkolataként is. A padlók tervezésekor a funkcionalitás, a biztonság, a könnyű beépíthetőség és a tartóssági szempontok voltak a legfontosabbak.

A Graboplast sok évtizede gyárt lakossági- és közületi parkettát kecskeméti gyárában, melyek közül kiemelkednek a sportparketták, melyeket profi és amatőr beltéri sportokhoz és szabadidős sporttevékenységekhez fejlesztettek ki. A 2015-ben 110 éves vállalat az elmúlt évtized során úgy alakította át működését, hogy mára a speciális padlógyártó piac egyik meghatározó európai szereplőjévé vált. Ennek a stratégiaváltásnak köszönhető többek között, hogy ma a világ 55 országában, mintegy 20 ezer sportpályán Grabo burkolatot használnak.

A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2013-ban 17 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, és bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A Graboplast termékei a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, melyeket a kb. 550 főt alkalmazó vállalat öt kontinens 80 országába szállít. A Graboplast által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, így ma a vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.

www.graboplast.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük