2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Népszerű az online rádiózás! – Friss gemius-Ipsos online közönségadatok

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/7551"><img class="image thumbnail" src="/files/images/online_radio.thumbnail.jpg" border="0" alt="Online rádiózás" title="Online rádiózás" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Online rádiózás</strong></span></span> <p>A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary online közönségmérése, a gIA legfrissebb adatai szerint a 18-49 éves internetezők 22%-át éri el a földi szórású rádiókhoz kapcsolódó 7 vizsgált weboldal közül legalább egy.</p><p>

 online rádiózásOnline rádiózás

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary online közönségmérése, a gIA legfrissebb adatai szerint a 18-49 éves internetezők 22%-át éri el a földi szórású rádiókhoz kapcsolódó 7 vizsgált weboldal közül legalább egy.

 online rádiózásOnline rádiózás

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary online közönségmérése, a gIA legfrissebb adatai szerint a 18-49 éves internetezők 22%-át éri el a földi szórású rádiókhoz kapcsolódó 7 vizsgált weboldal közül legalább egy.

A rádiók egyre nagyobb figyelmet szentelnek online megjelenésüknek. A 18-49 éves internetezők 22%-át éri el a földi szórású adókhoz kapcsolódó 7 vizsgált portál közül legalább az egyik .  Az oldalak látogatottsága nem az offline rádióhallgatottsági adatokat tükrözi.

Az inforadio.hu a legsikeresebb online környezetben az augusztusi adatok alapján. Ebben a hónapban a 18-49 éves netezők 9%-a kereste fel az oldalt. A Magyar Rádió honlapja, a radio.hu a második (8%), majd a slagerradio.hu (6%) következik.

Népszerűnek mondható az Apple iTunes  is. Miközben a hazai netezők nem használhatják ki a szoftverben rejlő összes lehetőséget, így is 13%-nyian, azaz 270 ezren alkalmazták ebben a korcsoportban zenelejátszásra, -rendszerezésre, podcastok, dalok, albumok vagy filmek, sorozatok letöltésére és online rádiózásra.

Az elsősorban zene- és online rádiócsatornák hallgatására használt Winamp még kedveltebb, 37%, azaz közel 800 ezer felhasználó futtatta az alkalmazást csak a 18-49 éves internetezők körében.

Forrás: Szonda Ipsos – Gemius Hungary: gemius/Ipsos Audience

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.