2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nincsen jobb a jó időnél — Szavazás helyett strandolni megyünk a hétvégén?

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80437"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_578.jpg" border="0" width="226" height="223" /></a></span>A jó idő fontosabb a magyaroknak, mint az uniós választások, legalábbis ez látszik a szállásfoglalási statisztikákból: május 25-én kétszer annyian utaznak el, mint az országgyűlési választások idején. Az előfoglalási adatok alapján július végén várható a legnagyobb roham a vízparti üdülőhelyeken.</p> <p> 

A jó idő fontosabb a magyaroknak, mint az uniós választások, legalábbis ez látszik a szállásfoglalási statisztikákból: május 25-én kétszer annyian utaznak el, mint az országgyűlési választások idején. Az előfoglalási adatok alapján július végén várható a legnagyobb roham a vízparti üdülőhelyeken.

 

A jó idő fontosabb a magyaroknak, mint az uniós választások, legalábbis ez látszik a szállásfoglalási statisztikákból: május 25-én kétszer annyian utaznak el, mint az országgyűlési választások idején. Az előfoglalási adatok alapján július végén várható a legnagyobb roham a vízparti üdülőhelyeken.

 

A 2014-es európai parlamenti választásokat május 25-én, vasárnap tartják – ez hazánkban az első igazi nyárias hétvégével esik egybe, ami a Szallas.hu statisztikái alapján jelentősen csökkentheti a leadott szavazatok számát. „Az elő- és utószezonban a tapasztalataink szerint mindig jelentős hatással van az utazási kedvre az időjárás. Május utolsó hétvégéjére meleg, nyári idő várható, így nem meglepő, hogy sokan kelnek útra. Úgy tűnik, hogy az európai parlamenti választások csak keveseket tartanak vissza" – mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

 

A magyar szállásfoglalási oldal statisztikái szerint 2014. április 6-ához, vagyis az országgyűlési választások időpontjához képest május 25-én kétszer annyian utaznak el – ebben azonban a szezonális ingadozásnak is szerepe van. „Érdekes ugyanakkor, hogy az idei uniós választások időpontjára szóló szállásfoglalások száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva is duplájára növekedett. Tavaly május második felében a korábbi hetekhez képest csökkent a hőmérséklet, ez ugyanúgy kihatott az utazási kedvre, mint a most várható jó idő" – magyarázta az adatokat Dorcsinecz József. A szakember hozzátette, hogy a foglalási adatok szerint az európai parlamenti választások ugyanakkor nem befolyásolják számottevő mértékben az utazási kedvet.

 

Már most teltházas az apartmanok egytizede júliusra

 

A Szallas.hu adatai szerint az előfoglalások alapján július második felére, illetve augusztus elejére tervezik a legtöbben a nyaralásukat. Dorcsinecz József elmondta, hogy a megfizethető és jó helyen, vízparthoz közel fekvő apartmanok, vendégházak a legkeresettebbek. „A júliusi hétvégékre már most nincs hely a szálláshelyek egytizedében, az utolsó munkaszüneti napokra 12 százalék felett van a teltházas szálláshelyek aránya. Aki ebben az időszakban akar utazni, és nem szeretne kompromisszumokat kötni az ár, az elhelyezkedés vagy a minőség tekintetében, annak gyorsan kell lépnie a megfelelő szállás lefoglalásához" – tette hozzá a szakember.

 

http://www.szallas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.