A Németországban található Starbucks kávézók megszerzésével az AmRest több mint ezer étterem üzemeltetője lett Európában.

 

A Németországban található Starbucks kávézók megszerzésével az AmRest több mint ezer étterem üzemeltetője lett Európában.

 

Kelet-Közép–Európa legnagyobb étteremüzemeltető vállalata, az AmRest bejelentette, hogy megállapodott a Starbucks kávézólánccal a németországi Starbucks kávézók üzemeltetésének vállalásáról. Az egyezség hatálybalépését követően 144 Starbucks kávézó csatlakozik az AmRest által irányított éttermek sorába. A német Starbucks kávézólánc megszerzése az AmRest növekedési stratégiájának része, az üzlet lezárása utána a cég együttvéve 1074 étterem üzemeltetését végzi 12 országban.  

 

„Az ezer étterem átlépése fontos mérföldkő cégünk számára, amellyel erősítettük vállalatunk pozícióját az európai piacon" – mondta el Wojciech Mroczyński, a cég stratégiájáért felelős testület egyik tagja. „Majdnem 23 évünkbe telt, mire eljutottunk idáig. Tekintve a jelenlegi fejlődési ütemet és a jövőbeli növekedési potenciált, biztos vagyok benne, hogy számaink megduplázása csak néhány év kérdése" – tette hozzá Mroczyński.

 

Az AmRest története 1993-ban kezdődött az első Pizza Hut megnyitásával a lengyelországi Wrocław városában. A cég olyan népszerű márkák üzleteinek üzemeltetését végzi, mint a KFC, a Pizza Hut, a Burger King, a Starbucks, a La Tagliatella, a Blue Forg és a Kabb, valamint több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük